Tex84 objavljeno: 13. siječanj 2022. Dijeli objavljeno: 13. siječanj 2022. Pozdrav, Da li supruga nakon razvoda ima pravo na nekretninu? Nekretnina je u moj posjed došla nakon vjenčanja. Otac je preminuo nakon vjenčanja te je nekretnina u vlasništvu 1/2 mene i 1/2 drugog člana očeve obitelji. Sa suprugom sam u braku 20godina. Zadnjih par godina sam jedini vlasnik nekretnine, jer je drugi član očeve obitelji darovao mi svoju polovicu. Supuga sada traži pola kuće i isplatu svega uloženog. U kuću sam ulagao(renovacija itd) ja i drugi član obitelji, bili smo u to razdoblju jedini zaposleni, dok moja supruga ima tri-četiri godine radnog staža i nije ništa ulagala. Od tog radnog staža 3 godine je porodiljni. Hvala Vam na informaciji Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 13. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2022. U vašem slučaju su bitne dvije činjenice, da ste 1/2 nekretnine stekli nasljeđivanjem a drugu 1/2 darovanjem. Shodno tome ista ne bi bila bračna stečevina nego vaša vlastita a ako je i nešto ulagala, trebala bi to i dokazati da bi imala osnov barem za obveznopravni zahtjev, ne i stvarnopravni. čudo i vas 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.