Jump to content

poništenje izjave o prihvaćaju nasljedstva


anonimno

Preporučene objave

no, dakle sestra i ja imamo pravo na 1/12 imovine preostale nakon smrti bake i djeda, ostale dijelove naslijeđuju ujaci i tetke. prije zakazane ostavinske rasprave nitko nas od rođaka nije zvao i sestra i ja smo otišle kod bilježnika, dale izjavu da prihvaćamo nasljedstvo te poslale bilježniku, budući da je mjesto ostavinske 500 kilometara daleko i nismo mogle organizirati da imamo slobodne dane u to vrijeme.

na dan ostavinske zvao nas je jedan ujak, da nas pita kako to da nismo došle i zašto smo prihvatile naslijedstvo, kad on namjerava ići živjeti u kuću u kojoj su živjeli baka i djed (jedino nasljedstvo). dvije je tetke nagovorio da se u njegovo ime odreknu nasljedstva, jedna je tetka postupila isto kao i mi, a drugi ujak (s njim je u svađi) nije se ni pojavio.

sada ujak koji je zvao kaže da, moramo platiti ročište, da moramo doći na slijedeće ročište, koje također moramo s njim platiti, da moramo platiti mjernika da nam odmjeri dio, i da kad sve to platmo da će nas on isplatiti za naš dio kuće ako želimo. sad me zanima ujak nam nudi da

- poništimo izjavu o tome da prihvaćamo naslijedstvo i da se naslijedstva odreknemo u njegovo ime ili u ime drugih nasljednika. Je li to uopće moguće?

-ako poništenje nije moguće, što da napravimo, budući da samo put do mjesta gdje će se održati ostavinska košta više od 500 kuna, još troškovi ostavinske, mjernika, stvarno ćemo bankrotirat, jer smo se prihvatile nasljedstva?

-da izbjegnemo neke troškove možemo li napisati punomoć na tetku koja se nije odrekla nasljedstva da ona u naše ime potpisuje dokumente koje treba i slično?

-što ako ne dođemo na slijedeće ročište i ako ne platimo troškove?

 

pomagajte, ako znate, jer nemam love za odvjetnika!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ti nemoj paničarit,nećeš ti morat nikakva ročišta plaćat...to je taj tvoj ujak samo bio ljut šta sve nije riješio u svoju korist u 5 minuta

gle budući da se radi o 1/12 kuće,pitanje je samo dal ti i seka zelite biti vlasnici nekretnine u tako malom dijelu jer u biti šta ti mozeš s tim to je mozda jedna soba,to će vjerojatno tako stajat u biti sto vlasnika a u stvari ni jedan

ako zeliš zadrzat 1/12 ti si ispravno postupila prihvatila nasljedstvo i riješeno nemoj dopustit da te ujak straši,on je spominjao plaćanje mjernika jer vam on treba da bi se odredila kvadratura kuće koja ti pripada(ali plaćaju ga sve stranke) i onda kad se to napravi ako zeliš prodaj svoj dio tom ujaku koji zeli otkupit ali PRODAJ a ne da te on trazi da mu ti to prepustiš ili se odrekneš nasljedstva u njgovu korist, izvini zbog pravopisa ali žurim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne treba vam nikakav mjernik!. Vi ste nasljednice kako gore piše 1/12 dijela cijele kuće (svake sobe, zida, utičnice...). Ne može se vaš suvlasnički dio izraziti jednom sobom ili nekom prostorijom. Ako imate (dovoljno veliki) suvlasnički dio moguće ga je kasnije vezati uz neki posebni dio zgrade etažiranjem te zgrade ali to pitanje se svakako ne rješava u okviru ostavinskog postupka. Formulacija u rješenju o nasljeđivanju tipa "1/12 dijela npr. č.zem. 100/1 što u naravi predstavlja sobu na prvom katu" je suvišna, nepotrebna i ono najvažnije neprovediva u zemljišnim knjigama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija