Jump to content

Maloljetni delikventi


anonimno

Preporučene objave

Kada maloljetnik počini kazneno djelo krađe,dakle u konkretnom slučaju ukrade novčanik sa dokumentima među kojima se nalazi osobna i kartica tekućeg računa banke i onda sa tim ispravama ode u banku i podigne određen iznos novaca,u ovom slučaju 2500kn,a u međuvremenu kartica tekućeg računa je blokirana,a službenica ipak da novac jer zbog najvjerovatnije ne pažnje nije vidjela na monitoru da je kartica blokirana,što je opet nevjerovatno jer joj je to posao,ali dobro možda su je nekakve okolnosti omele(kao recimo gužva,loš dan,rutina posla,itd.),a između ostalog svakome se može dogoditi.

Uglavnom ta maloljetna osoba je uhvaćena,i to joj nije prvi takav slučaj,policija kaže da ne može ništa,jer je riječ o maloljetnoj osobi.

I sada me zanima što treba činiti u takvom slučaju,čisto iz znatiželje..jer smatram da takvi maloljetni delikventi ne mogu biti uspješno rehabilitirani putem institucije popravnog doma,s obzirom da tamo ima niz različitih maloljetnih osoba-delikvenata.Mislim da bi bila bolja individualna terapija,pristup svakom pojedinačno,a za to s druge strane niti nema dovoljno osposobljenih kadrova niti novaca,pa su onda i oni na neki način prepušteni sami sebi i nekakvom samoodgoju,a to je problem jer su u godinama gdje im treba nekakav autoritet i smjernica,ali to je već problem obitelji ili skrbnika,i tako u krug..uglavnom malo što se može sa tog aspekta učiniti,pa me kao i sve ostale zanima čisto pravni aspekt.

Hvala najljepša!

:thankyou:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija