Jump to content

Pokusaj prevare od strane biljeznika


Tonito

Preporučene objave

Ovrhovoditelj d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu (u nastavku teksta: ovrhovoditelj) podnio je 1. srpnja 2019. javnom bilježniku iz Zadra, prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave protiv ovršenice  (u nastavku teksta: ovršenica), radi naplatne novčane tražbine u iznosu od 7.164,88 kuna uvećano za zakonske zatezne kamate.
2. Predložena ovrha određena je rješenjem o ovrsi javnog bilježnika iz Zadra, pod poslovnim brojem Ovrv-od 4. srpnja 2019.
3. Rješenjem ovog suda pod poslovnim brojem Povrvod 24. rujna 2019. odbačen je kao nepravodoban prigovor ovršenice od 11. rujna 2019.
Poslovni broj: 24 Povrv-

2 24 Povrv-
4. Protiv navedenog rješenja ovršenica je podnijela pravovremenu žalbu od 9. listopada 2019. iz čijeg sadržaja proizlazi kako je ovaj sud utvrdio da je predmetno rješenje o ovrsi primila u kolovozu 2019., a koja činjenica nije točna jer je da je isto primila u rujnu 2019., te da je u zakonskom roku od osam dana izjavila prigovor protiv istoga. Navedene okolnosti da se mogu provjeriti i izlistati u poštanskom uredu u Zadru, slijedom čega zahtijeva potpisan dokaz o primitku iste jer da joj je donesenim rješenjem nanesena šteta.
5. Dopisom ovog suda pod poslovnim brojem Povrvod 1. srpnja 2021. pozvana je HP-Hrvatska pošta d.d. očitovati se o tome kada je ovršenici uručeno predmetno rješenje o ovrsi, a s obzirom da na dostavnici postoji nesuglasje o toj spornoj činjenici. Naime, uvidom u sadržaj dostavnice na listu spisa 2a utvrđeno je da je javni bilježnik iz Zadra putem pošte preporučenom pošiljkom (RF3) dostavila ovršenici rješenjem o ovrsi pod poslovnim brojem Ovrv- 19 od 4. srpnja 2019. Međutim, umjesto datuma primitka pošiljke ispisanog slovima od strane ovršenice kao primatelja, otisnut je datum od strane dostavljača i to 3. kolovoz 2019., dok je na dostavnici vidljiv i otisak štambilja s datumom 3. rujna 2019.
6. Podneskom zaprimljeni u ovaj sud 16. srpnja 2021. HP-Hrvatska pošta d.d. je navela kako je izvršenom provjerom utvrđeno da je predmetna pošiljka prijamnog broja RF3375 dostavljena ovršenici 3. rujna 2019. prema dostavljenom ispisu dostavne knjige.
7. Imajući u vidu da iz prijepisa dostavne knjige HP-Hrvatska pošta d.d. proizlazi kako je rješenje o ovrsi javnog bilježnika iz Zadra, pod poslovnim brojem Ovrv-od 4. srpnja 2019. ovršenica primila 3. rujna 2019., a prigovor protiv istog podnijela putem pošte preporučenom pošiljkom 11. rujna 2019., dakle u zakonskom roku od osam dana, to se u konkretnom slučaju radi o pravodobnom prigovoru slijedom čega je valjalo ukinuti rješenje ovog suda pod poslovnim brojem Povrv-od 24. rujna 2019., pa je odlučeno kao u toč. I. izreke ovog rješenja.

 

Molim pomoć,kako da postupim s obzirom na gore sve navedeno!

Dakle sud je ukinuo rješenje o ovrsi i sad su oni ponovno pokrenuli novi zahtjev za ovrhom!

uređeno: od Spitfire
Osobni podaci
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Pokusaj prevare od strane biljeznika

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija