Jump to content

Tužba-žužba


anonimno

Preporučene objave

Dragi ljudi.

 

Bivša tuži bivšeg za pola love koju su dobili na svadbi. Bivši izađe pred sud sam sa dokazima i svjedocima (njegov otac sve platio, a ona pobrala sve sa sobom kada je otišla) i dobije odluku suda u svoju korist. No sutknjinja navede krive argumente za tu odluku. Bivša sa odvjetnikom podnose žalbu, žalba se usvaja i presuđuje se u korist bivše. Bivši se žali na višem sudu. Žalba se odbija. Dogovor među strankama nije bio moguć. Bivši čeka ovrhu.

Par pitanja:

- kad će doći rješenje o ovrsi?

- može li se bivši žaliti na to rješenje (tražiti min mjesečni iznos)?

- koji max iznos može sjesti na plaću?

- Budući da je to pravomoćna odluka, bivši se više ne može žaliti na odluku suda - postoji li način da uzvrati drugom tužbom? (može li on tužiti nju za 50% love od svadbe)

- kakvi bi tužbu bivši mogao izmisliti :-))))

- dolaze neki pozivi za podizanje pošiljki ali on ništa ne podiže (može li se kakva odluka bez njegovog prisustva) - zar ne bi to isto trebao dobiti njegov odvjetnik (kojeg je ovaj puta angažirao - za zadnju žalbu).

 

Kako pomoći Bivšem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rodbine je bilo sa obje strane. Ta je lova išla njima dvoma. A cijelu svadbu je platio otac bivšeg. Čak postoji popis gostiju koliko je tko dao ( naknadno našao taj popis) dakle uz svjedoke koji mogu potvrditi da je bivši platio cijelu svadbu i koliko je njegovih gostiju dalo love može li bivši tužiti bivšu? Dakle recimo da je trošak cijele svadbe podmirio bivši, i ta lova im se vrati od svadbe , i tu lovu potroše zajedno - gdje je tu pravo bivše da traži pola? Ako ona nije sudjelovala u kreiranju te "bračne stečevine"?

 

A pazite sad ovo. U z sve to dolazi i tužba za povećanje alimentacije (u međuvremenu se bivši oženio) - znam da su to dva odvojena postupka, ali može li bivši moliti sud da odredi povećanje alimenatcije (koju uredno plaća i često i preko dosuđenog iznosa) od trenutka kada bivši otplati bivšoj taj dug koji će mu sjesti ovrhom (to je cca 1.700 kn mj kroz godinu dana). ??

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao prvo, uzdržavanje se plaća za djecu i roditelji tu ne mogu nikakve svoje dugove prebijati. ako imate pravomoćnu presudu pokrenite ovrhu, za vps 30.000,00 kn tarifa je 1.220,00 k sa PDV-om. ako tuženik ima odvjetnika pošta bi trebalo odlaziti njemu. sad ne znam točno za koji postupak govorite o pošti?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o ovršnom postupku.

Zar o pokretanju ovrhe nad tuženikom kojemu je presuđeno da mora bivšu isplatiti u iznosu od cca 3.000 EUR (isprika, toliko je pravi iznos - u EUR) ne bi trebao biti obaviješten odvjetnik koji je pisao žalbu na tu presudu (presuda o isplati bivše).

 

I da, može li bivši pokrenuti tužbu protiv bivše? Ima li to smisla.?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani savjetniče,

 

molim pomoć oko prethodnog upita.

 

1) Može li se pokrenuti tužba protiv sada tužiteljice (dobila spor na pola iznosa prikupljenog na svadbi) - jeli moguće dokazati računima, popisom gostiju i svjedočenjem svjedoka da je cjelokupni trošak svadbe podmirio on te da ista nema pravo na pola iznosa prikupljenog od svadbe. Ako je odluka već donesena - što on može napraviti (nova tužba ?)

 

2) Neovisno o točki 1). Ako je u tijeku pokretanje ovrhe na plaću (tuženik trebao platiti po presudi, stranke se nisu mogle dogovoriti, tuženik digao ruke i čeka ovrhu na plaću), a o tome tuženik dobija pisma o podizanju pošiljke , a tu pošiljku ne podigne (valjda poziv) što se dalje dešava?

 

3) Jeli moguća žalba na rješenje o ovrsi. Žalba na mjesečni iznos koji sud presudi

 

4) Ako je presuda: platiti xxx EUR u tom i tom roku, a rok se ne ispoštuje - koje se kamate mogu zaračunavati (vjerujem kao na depozit po viđenju), mogu li se zaračunati zatezne kamate budući da je dug u EUR.??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija