Jump to content

Ovrha nad nekretninom


Guppy

Preporučene objave

Trebam savjet ili informaciju ili iskustvo.. digao sam kredit 2008 godine od 45000 kuna i nekoliko mjeseci sam otplacivao i onda sam dobio otkaz te se kredit nije placao i prebacen je na eos matrix gdje je  narastao je na 110000kn. Zadnjih godinu dana radim na 2h i tu mi eos matrix sjeda na 1/4 place. 2009 sam se ozenio i dobio djete. Supruga je zaposlena 4godine i posto zivimo u premalom stanu (drzavni stan od 25kvadrata) razmislja o kupovini neke kucice putem stambenog kredita. Pitanje je jel bi eos matrix mogao tu kucu stavit na bubanj tj prodat ju na drazbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 minuta, Borbena7 je napisao:

Nitko Vam ne brani kupnju i stjecanje vlasništva, ali kao dužnik odgovarate za svoj dug sa svom svojom imovinom, pa tako i sa ovakvom nekretninom.

Supruga bi bila vlasnik jer bi ona podigla kredit. Pravno neznam kak se to gleda. A kupovina nekretnine onda u takvom slucaju bi nam samo pogorsalo situaciju jer bi ostala bez kuce, ostao bi joj kredit koji bi otplacivala i to sve zbog mojih dugova koji su i od prije nego sto smo se vjencali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 minuta, Guppy je napisao:

Supruga bi bila vlasnik jer bi ona podigla kredit. Pravno neznam kak se to gleda.

Ovako kupljena nekretnina bi bila bračna stečevina i opet bi mogla biti predmet ovrhe za 1/2 Vašeg dijela, a koji bi se prethodno trebao utvrditi u parnici koju pokreće ovrhovoditelj.

prije 15 minuta, Guppy je napisao:

A kupovina nekretnine onda u takvom slucaju bi nam samo pogorsalo situaciju jer bi ostala bez kuce, ostao bi joj kredit koji bi otplacivala i to sve zbog mojih dugova koji su i od prije nego sto smo se vjencali.

Upravo tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 minuta, Borbena7 je napisao:

 

Upravo tako.

Hvala na vremenu i odgovoru. Imate mozda nekakav savjet kako izaci iz svega toga? Kredit u banci nemogu dobit pa cak i da dobijem posao na puno radno vrijeme, nasljedstvo nista znacajno nemam od koga dobit a ovim tempom otplacivanja necu otplati za jos 5 zivota jer dug je sve veci i veci. Suprugu nezelim i nemogu trazit da otplacuje moje dugove...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija