Jump to content

Prekid ugovora na određeno za vrijeme školskih praznika


Ivannnna

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Od listopada ove godine radim kao nestručna zamjena uciteljice na porodiljnom. Potpisala sam ugovor na određeno (do 60 dana) koji škola vec drugi put prekida za vrijeme praznika.

Smije li se to?

Prošle godine radila sam u drugoj skoli, isto ugovor na određeno i nisu ga prekidali za vrijeme praznika.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor je do 6O dana, na praznicima ucenici ne dolaze u skolu pa nema potrebe ni za učiteljem . Pripremili su sporazumni prekid ugovora i obnovit će ga za tjedan dana, kad se učenici vrate u skolske klupe. 

Do sada nisam imala ovakav slučaj. Radila sam i kao asistent i kao učitelj u drugoj skoli i nikad mi za vrijeme praznika nisu prekidali ugovor. Računala sam da cu na kraju nastavne godine ostvariti pravo na naknadu za nezaposlene no s ovim prekidima to je nemoguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste dužni potpisati sporazumni raskid ugovora o radu, a oni na ovakav način štede. Sad je jedino pitanje, da li će nakon tjedan dana ponovno tražiti suglasnost Školskog odbora ili kako će to već regulirati. Bilo bi zanimljivo vidjeti zapisnik sa sjednice Školskog odbora kada se davala suglasnost za Vaše radno mjesto tj. kako točno glasi dana suglasnost, pa bi se možda mogli na to pozvati u slučaju da želite odbiti potpisati ovakav sporazum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je riječ o situaciji gdje se osoba koju mijenjate vraća koristiti GO preko praznika, tada bi Vam silom zakona prestao ugovor o radu.

Ne shvaćam zašto bi Vam ponudili sporazumni raskid jer nema potrebe niti to MZO kontrolira. Inače mzo forsira da radnici koriste GO isključivo preko praznika, kako ne bi plaćali i radnika i zamjenu pa mi to pada na pamet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija