Jump to content

povrat prijašnje stanje


scampy

Preporučene objave

porezna uprava obradila je moju por.prijavu za 2005 tek krajem 11.mj. 2006. ali ju ja nisam dobila (zagubila ).nakon moje intervencije ,prije par dana , u uredu su mi dali kopiju PRIVREMENOG POREZNOG RJEŠENJA, na koji se moram žalit jer je na moju štetu.da bih uložila ŽALBU moram najprije ZATRAŽIT POVRAT U PRIJAŠNJE STANJE,s opravdanim razlogom.

1. da li je dovoljno dobar razlog što nisam dobila por.rješenje uobičajenom dostavom, već na svoje traženje!

2. da li uz zahtjev za povrat u priješnje stanje ODMAH pišem i ŽALBU NA PRIV.POR.RJEŠENJE?

ili pišem prvo zahtjev pa ako mi odobre, žalbu ?

 

A SAD NEŠTO O ŽALBI :

cijelu 2005 bila sam zaposlena , točnije do 19.12.05., i obzirom da nema uzdržavanih članova plačala poveći porez na dohodak.

20.12.05. otvorila sam vlastiti obrt i prijavila ostvareni promet(1o dana) i sve troškove ulaganja po čemu sam imala poveći gubitak koji mi je gotovo pojeo cijeli godiš.dohodak.

DAKLE: ostvarila sam 53.000,00 DOHODAK

41.000,00 GUBITAK

a tjekom god. uplatila 6300,00 poreza!

očekivala sam povrat poreza u cijelosti, ali gle čuda !

porezna mi je priznala gubitak u tekućij god.od samost.djel., ali ga je stavila u gubitak za prijenos od samostalne djelatnosti , te ga nije odbila u tek.godini u kojoj je i napravljen i u kojoj bi imala pravo na povrat poreza ?

naime : po njima je to ovako: 53.000,00 dohodak

19.000,00 osl.faktor

te je ispala porezna osnovica oko 33.000,00 i na to obveza plačanja poreza oko 5600,00 , što bi značilo da imam pravo na povrat oko 650,00 kn ?

jasno mi je da ovo nije u redu ,ali molim stručno mišljenje i odgovore na postavljena pitanja tj.

-na što se točno moram OSVRNUTI u žalbi na priv. por.rješenje, i kako braniti ovu nelogičnost da me ne bi "zaskočili" kojom cakom!molim za hitnost jer je i situacija ,obzirom na okolnosti HITNA , a u pitanju su za mene malog obrtnika i veliki novci. HVALA

:offtopic: :-?:-o:-o :cry: :čekić:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezni gubitak uređen je člankom 35 Zakona o porezu na dohodak i člankom 50. Pravilnika o porezu na dohodak. Ukratko, porezni gubitak može se utvrditi isključivo po osnovi obavljanja samostalne djelatnosti. Dakle, ne možete zbrajati vaš dohodak od nesamostalnog rada i gubitak od samostalne djelatnosti. Iz tog razloga ne možete povratiti cjelokupni uplaćeni porez i to porezno rješenje je ispravno. A što se tiče kašnjenja u dostavi to vam ništa ne mijenja na stvari. Uglavnom porezni gubitka možete kumulirati ukupno 5 godina. Poslije toga sve ponovno. Nadam se da ćete do tada pozitivno poslovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija