Jump to content

Nemoć, alimentacija


agent

Preporučene objave

Evo dragi supatnici, pišem jer se baš osjećam nemoćno.

1. Odvjetnica koja mog supruga zastupa u postupku smanjenja slimentacije nije niti u stanju od MUP-a zatražiti da se utvrdi prebivalište nevjenčanog supruga Ex žene. Još smo joj sve podatke dali. Ispada da je totalno ne zainteresirana, rekla je a baš bi mogla to zatražiti i na tome je ostalo. Ročište je sutra i danas idemo kod nje. Niti jedan podnesak nije napisala, dođe meni da ga ja napišem. Sad mi je žao što ju je uopće angažirao, kad od nje nikakve koristi. Odvjetnici , što se to s vama događa?

Imaju moju i suprugovu krvnu sliku, sada su išli i di porezne kako bi utvrdili sva primanja. Nedavno je dobio povrat poreza, prošle godine točnije. DA LI I TAJ POVRAT POREZA PODLIJEŽE OBVEZI ALIMENTACIJE? Mislim, više ne znam, od čega sve 20 posto moramo plaćati? Još će ispasti da i to mora dati, npr. ako je dobio 2000 kn povrata 20% mora dati na ime alimentacije?

Recite mi da to nije tako. Molim vas.

 

I u Obiteljskom zakonu piše da maćeha ima obvezu uzdržavanj pastorka, samo ako pastorče nemože ostvariti uzdržavanje od roditelja. Kako moj muž i Ex uzdržavaju dijete, zašto ga moram i ja uzdržavati, tj. zašto je sutkinje revno inzistirala i na prikazu moej plaće?

I što mi je tu pomogla odvjetnica? Ništa?! Ja znam sve ko i ona a nisam odvjetnik nego obični pravnik(s pravosudnim :-D ).

Molim vas da mi odgovorite ako znate.

Hvala. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E dargi Skaz, nasmijala si me do suza... :lol2: Ma ne krvna slika bukvalno, nego Ex radi u MUP-u pa ima sve podatke, od porezne do ostalog....To sam slikovito rekla.

Uzima se isplatne liste tj. potvrde o primanjima zadnja 3 mjeseca, ali sud je zatražio i od Porezne uprave izvještaj da vidi kakva su primanja i što je prijavljeno stvarno i za Ex i za supruga. Znam da misliš da bi ga ja mogla zastupati , nekad i ja to mislim, pogotovo kad plaćam za ročište od 5 minuta 500 kn, ali znam da je tako bolje. Odvjetnica to odradi , a ja bi se samo uzrujala i tko zna kako bi to završilo. Zato i postoje punomoćnici , da se ljudi ne potuku na sudu, jer kad ti udre krv u glavu od pustih laži koje čuješ,ajme...

Odvjetnica me jučer smirila i rekla da će predložiti sudu da zatraži podatke za nevjenč. supruga od Ex(za kojeg Ex tvrdi da ne živi s njom), pa će ti podaci uz njen iskaz u kojem je zabrljala da ne živi s njim, pa da živi ali ga ona uzdržava, a što je ušlo u zapisnik, ipak predstavljati jedan vjerodostojan dokaz.

Mislim da bi vi trebali realno uspjeti u pranici...Neću sad guliti ovdje poslat ću ti pp.

A onaj vaš radni spor bi svakako trebalipokrenuti. Ako je odvjetnik izgubio spis, zaprijetite mu prijavom u komori, i ne bojte se...odite na sud, u pisarnicu, nek vam ga nađu, ako znate u kojeg je suca i ostalo....Taj odvjetnik je nečuven.Pa stvarno. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija