Jump to content

Podaci o vozaču


anonimno

Preporučene objave

Prije 14 mjeseci navodno sam prošao kroz crveno i pritom sam snimjen kamerom. Dobio sam dopis u kojem policija traži od mene podatke o vozaču koji je u to vrijeme vozio, no budući da radim u jednom gradu a živim u drugom, to mi poštan nije uspio uručiti pa mi je došla uručiti policija. No niti tad me nije bilo kod kuće pa je ŽENA UMJESTO MENE (koji sam vlasnik vozila) postpisala da sam ja u to vrijeme vozio. Sad 14 mjeseci nakon toga dobio sam poziv na prekršajni sud. Prijeti mi 2-6 mjeseci bez vozačke + kazneni.

 

Da li se na sudu mogu "izvuči" na tu foru što ja nisam ništa potpisao, a ja sam vlasnik vozila. Po meni je tu policija napravili pogrešku.

 

Molim za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ja sam vozio. Ali kad je policijac došao s tim obrascom u moju kuću, mene nije bilo i žena je umjesto mene potpisala da sam ja vozio (jer je znala da sam ja u to vrijeme vozio). No, pitanje je da li taj obrazac imam pravnu važnost sad kad je moja žena to potpisala, jer po mojoj logici podatke o tome tko je vozio može dati i svojim potpisom potvrditi samo i jedino vlasnik auta.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne vjerujem da se tu radi o grešci policije. bez brige. oni znaju da li smiju davati nekom drugom iz kućanstva (osim vlasniku vozila) na potpis takav formular. uostalom, ispalo je kao da su je pitali, a ona je dala iskaz i potpisala vjerodostojnost istog, tj. potvrdila je da ste vi vozili. možda vam se desi, da ako se pokušate izvući na foru "nisam ja ništa potpisao", da pozovu ženu kao svjedoka i ona će reći da nije ona (dužna je govoriti istinu), nego ste vi. stoga, preporučujem nemojte lagati. priznajte i snosite posljedice za svoj postupak....... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...da ako se pokušate izvući na foru "nisam ja ništa potpisao", da pozovu ženu kao svjedoka i ona će reći da nije ona (dužna je govoriti istinu)...

 

možete ići na ovu foru, jer svjedok - žena, jeste dužna govoriti istinu, ali nije dužna kao vaša supruga iskazivati (koristi blagodat nesvjedočenja!)..

 

sud tada provede dokaze koje ima, i donese odluku..

 

a ona bi za vas mogla biti povoljna!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad svjedok, u ovom slučaju žena, prvo potpiše izjavu da je muž vozio automobil, pa se na saaslušanju predomisli i kaže da nije on. što vi mislite kako sud na to gleda? slažem se da može ići na tu foru, ali žena je već potpisala izjavu........ pa je mogla odmah reći da neće ništa potpisivati.......ovako dva različita iskaza..........sve pod utjecajem okrivljenika tj. muža. no, dobro, neka čovjek proba, i nek javi kak je prošlo, iako nisam previše optimistična glede povoljnosti za njega. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je to sve već bilo prije 14 mjeseci, idite na sud. Ili prvi put tražite odgodu ako radite u drugom gradu. Zatim, ako i kad dobite rješenje, uložite žalbu i opla - dvije godine prošle i palo sve u zastaru. Na Visokom prekršajnom sigurno ode u zastaru, možda i prije ako uspijete odgoditi, osim ako se nisu zadnje vrijeme nešto posebno ubrzali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ja sam 100% siguran da niti nisam prošao kroz crveno. Ja sam bio skretač u lijevo i vjerovatno sam ostao u raskršću.

 

Ništa, onda ću prvo probati izbjeći ovaj prvi poziv na sud (lijepo uljudno ću se ispričati), pa ću vidjeti kad će doći slijedeći poziv, .....

 

Uglavnom obavjestit ću vas kako je prošlo.

 

HVALA SVIMA NA SAVJETIMA :-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u predmetnom prekršajnom postupku mozete predložiti da se prije otvaranja glavne rasprave izuzmu svi zapisnici iz spisa, uključujući ovaj koji je potpisala vasa zena. ali to je u ovoj stvari nebitno, obzirom da ako ne znate tko je vozio vi prekrsajno odgovarate, odnosno zakon presumira da ste vi vozili.

ako znate tko je vozilo, dajte ime, ili platite kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija