Jump to content

Prijava nakon prometne nesreće


Hrvoje211

Preporučene objave

Pozdrav, 

Prije mjesec dana sam imao prometnu nezgodu u kojoj sam ja kriv i to ne poricem

Naime, kod obilazenja vozila sam pogodio vozilo iz suprotnog smjera (nije ni meni jasno kako jer je brzina bila relativno mala i na ravnom dijelu ceste, moguce da je čovjek izasao iz dvorista ili ulice ali on to negira, sudar nije bio frontalan nego sam ja njega zakacio sa svojim prednjim kotacem u njegov zadnji) i nakon toga mi smo ispunili europsko izvjesce jer policija i hitna nisu bile pozvane te on potpisuje europsko i razilazimo se najnormalnije. 

Sljedeci dan se sretnemo na osiguranju i on nosi ovratnik te mi kaze da cu mu platiti troskove lijecenja. Ja sam tad mislio da je to nemoguce s obzirom da je potpisao europsku prema kojem je neozlijeđen te mi je isto tako receno i u osiguranju, no sada nakon mjesec dana od nesrece dolaze mi policajci doma te obavljaju razgovor sa mnom i kazu mi sljedece:

S obzirom da je iz bolnice njima prosljedena povijest bolesti u kojoj on ima istegnute misice leđa oni moraju provesti postupak i mene kazniti, znaci minimalna kazna je 3000 kuna + 2000 jer je on ozlijeđen. Na to im ja postavljam pitanje zbog cega ja moram placati kaznu da je on ozlijeđen ako je sam potpisao na europskom da nije ( i pri tome nije htio zvati hitnu ili policiju na mjesto nesreće) te na to pitanje dobivam odgovor policajca: On je otisao u bolnicu isti dan samo malo kasnije (razlika je vise od 8 sati ali nebitno) i neznam sto drugo da ti kazem.

Nakon toga su se rekli da se probam zalit na kaznu i otisli. 

Tko god ima neki savjet ili zna bilo što jako jako bih bio zahvalan da napise te da pokusam ti rijesiti što "bezbolnije" . 

Unaprijed hvala 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

EU izvješće je samo papir u kojem piše da se događaj dogodio.

Trebao bi ti onaj kojeg si obilazio da potvrdi da li je taj drugi izlazio iz dvorišta ili ulice dok si ti već obavljao radnju obilaženja.

Postupak policije je točan.

Njemu će tvoje osiguranje platit odštetu.

Ako su dali prekršajni nalog napišeš u prigovoru samo da prigovaraš na PN broj 511-.... i da tražiš saslušanje kod suca i tamo objasniš da ga ili nisi vidio ili je samo izletio,da do sad nisi kažnjavan,priznajem prekršaj,izjaviš kajanje i bit će smanjenja kazne.Ako budu išli s optuženim prijedlogom onda ćeš to odmah ispričat sucu jer ideš direktno kod njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Hrvoje211 je napisao:

Taj dio mi je jasan, ali kako ja mogu biti prijavljen da je on ozlijeđen, ako je sam potpisao da nema ozljeđenih, to me zanima i mogu li se kako osloboditi te kazne ili jedino mogu ici na smanjenje? 

On ima medicinsku dokumentaciju, policija je odradila svoj dio posla, a tebi jedino preostaje da sve objasniš sucu za prekršaje i dobiješ manju kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , Hrvoje211 je napisao:

Taj dio mi je jasan, ali kako ja mogu biti prijavljen da je on ozlijeđen, ako je sam potpisao da nema ozljeđenih, to me zanima i mogu li se kako osloboditi te kazne ili jedino mogu ici na smanjenje? 

To izvješće nije ni priznanje krivice bez obzira što ste ga obojica potpisali.Ima pravo i kasnije ići kod doktora a doktor je dužan obavijestiti policiju.

Samo smanjenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija