Jump to content

Poziv na sud i pitanje oko samog sudenja


imnotsure

Preporučene objave

Kao sto sam i napisao u proslom postu, pao sam sa 55g marihuane te sam evo poziv na sud dobio manje od mjesec dana kasnije usprkos tome sto su mi svi govorili da ce minimalno trebati par mjeseci, ali dobro. Mene neke stvari sad zanimaju. Pod obrazlozenje pise slijedece: Provedenim izvidima prikupljeni su dokazi iz kojih proizlazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljenik pocinio prekrsaj opisan u optuznom prijedlogu, te se predlaze: da se okrivljenika proglasi krivim i kazni novcanom kaznom u iznosu od najmanje 10 tisuca kuna. Znaci prva stvar koja me zanima je ta da li meni treba odvjetnik? Sta da radim po pitanju toga? Druga stvar je kako ide ta procedura, nakon sudenja se donosi odluka te onda dobivam kaznu na koju se tek onda mogu zaliti ili se zalim na samom sudenju? Ako se zalim nakon sudenja gdje se zalim, gdje i kako podnosim tu zalbu? Pismeno, usmeno, zovem sud ili idem na policiju tj. u istu stanicu gdje se to sve i desilo? Trece i zadnje pitanje je koja je mogucnost da kaznu smanjim i koja je najmanja kolicina na koju cu moci smanjiti (ako cu moci) jer tu kao sto sam napisao u prijedlogu pise da je minimalna kazna 10k. Sta tocno da ocekujem od svega ovoga? Hvala vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , sivko je napisao:

Za odvjetnika sam moraš odlučiti.

Kad od suda dobiješ presudu (ili isti dan ili kasnije) možeš se žalit VPS-u.

Žališ se pismeno (vidi podtemu o prigovorima).

MUP traži 10 a na sucu je da odluči koliko će bit.

Sta je tocno VPS? I kako ja to saljem, moram isprintat tu zalbu ili moze preko maila ikojim slucajem? Isto tako me zanima sta ce me sudac tocno pitat? I jos ako nije problem da mi linkate primjere zalbi vec napisanih jer ja ne znam jesam nesposoban ali ih jednostavno ne mogu naci. Ispricavam se sto sam dosadan, ali sam stvarno neupucen u vezi svega ovoga. Hvala vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , drot13 je napisao:

Na ovom linku imaš ukratko o prigovorima.

VPS je visoki prekršajni sud, a žalba se šalje poštom (preporučeno s povratnicom).

Sudac te može svašta pitati, nema tu nekih posebnih pravila. U pravilu ga zanima jesi li posjedovao drogu, a sve ostalo je bonus (kako si do nje došao, koristiš li inače i sl.).

Sta da kazem ako me pita kako sam do nje dosao? Jer nije to ono gram dva pa kazem da sam iz drustva od nekog dok sam bio vani u izlasku vec je 50g malo veca kolicina tako da ne mislim da to bude upalilo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija