Jump to content

Uporabna dozvola


Pj_1234

Preporučene objave

Pozdrav, u tijeku sam kupnje kuće, te naravno prvi problem. 

Ljudi koji nam prodaju kuću žive u Švedskoj, kuću su sagradili otprilike 2017. godine, unutra je ožbukano, provedene su neke instalacije, izvana nije stavljena fasada nit je ožbukano.

Kuća nije ucrtana u katastar, imaju građevinsku dozvolu, ali nemaju uporabnu. Ono što znamo je da kuću ne možemo upisati u katastar bez uporabne. Koji je način za dobit uporabnu dozvolu i da li je uopće izvedivo? 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Pj,

najprije trebate provjeriti pravomočnost građevinske dozvole, jeli je prijavljen početak gradnje kuće Građevinskoj inspekciji, jesu li geometri izvršili iskolčenje objekta, te jeli je gradnja ovlaštenih izvođača izvedena prema odobrenom projektu. Posebno provjerite jesu li tijekom gradnje pribavljeni svi potrebni atesti.

Trebate geodetski elaborat za prijavu u Katastar, svu projektnu dokumentaciju, , , i onda možete zatražiti pregled nadležnog županijskog ureda koji izdaje uporabnu dozvolu.

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Pj_1234 je napisao:

Ono što znamo je da kuću ne možemo upisati u katastar bez uporabn

Možete vi kuću ucrtat u katastar bez uporabne samo će stajati u vlasničkom listu napomena da za evidentiranje nije priložena uporabna dozvola. Za vaše dobro morat ćete ju ishoditi jer kasnije kad ju budete prodavali teško da će potencijalni kupci moći dobiti kredit bez uporabne.

Obavezno napravite ovo što kaže prof, provjerite dokumentaciju kuće s činjeničnim stanjem da ne bude kasnije veselja kad ju završite, a ispadne da se je odstupalo od projekta zbog čega vam neće dati uporabnu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija