Jump to content

državni namještenik u MORH-u želi dati otkaz


anonimno

Preporučene objave

Odmah na početku, svima jedno veliko HVALA! na savjetima i odgovorima.

 

Radim kao državni namještenik, u MORH-u sam već više od 11 godina, a trenutno na mjestu rukovatelja skladišta. Našla sam bolji posao u drugoj firmi i tu slijede pitanja koja bi drage volje postavila nekome u firmi ( zapovjednik, kadrovik, sindikalni povjerenik je malo previše pričljiv) ali znam da ću prije imati problema nego dobiti odgovore od njih.

 

1. otkaz – Koje objašnjenje je najbolje napisati u zahtjevu za otkaz ili u prekidu radnog odnosa?

 

2. otkazni rok– U narodnim novinama sam našla da za radni staž od 10-15 godina u MORH-u, otkazni rok traje 5 mjeseci. Na koji bi način (osim povratka u prošlost :-) ) mogla odraditi otkazni rok od mjesec dana kao što su ga odradili d/n koji su dragovoljno otišli iz MORH-a prije 2006.godine? Na novom poslu mogla bi početi raditi već u 3. mjesecu pa mi je 1-mjesečni otkazni rok itekako potreban. Da li neiskorišteni cijeli godišnji odmor od ove godine mogu iskoristiti u otkaznom roku ?

 

3. kome predati dužnost? - Problem mi stvara činjenica da prilikom odlaska na godišnji odmor ili mog odsustva, moju dužnost obavlja djelatna vojna osoba (koji već ima svoju dužnost) koja je jedina koja to može raditi jer jedino ona ima potreban tečaj.

 

4. otpremnina – Imam li pravo na otpremninu i u kojem iznosu?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni jednostatvno izgleda da vas na poslu ne cijene dovoljno jer bi u vam u protivnom već našli zamjenu koja bi vas mijenjala za vrijeme odsutnosti i osposobili je za posao. Jedino što znam je da 5 mjeseci otkaznog roka je najduži zakonom određeni otkazni rok a dogovor kuću gradi tako da se može dogovoriti i mjesec dana,naravno,kad vam nađu zamjenu. Imam prijatelja koji je 13 godina bio u MORHu i dao je otkaz,otkazni rok mu je bio mjesec dana u kojih je iskoristio 3 tjedna godišnjeg kojeg nije ispucao. Znači,ipak se može. A što se tiče otpremnine,frend je otkaz dao baš u terminu koji ste naveli te je za svaku godinu staža u MORHu dobio dvostruku bruto plaću,a sada sam čuo da daju 3 bruto plaće ukupno i to je sve,bolje išta nego ništa. I na kraju,pošto se vojska povlači iz gradova(Rijeka je već 2godine bez vojske,iz Pule kažu da će Muzil biti prazan do 6.mjeseca ove godine,a gdje će s civilima u vojsci..?..)pametno ste odlučili.

Nadam se da vam je ovo od pomoći i samo hrabro!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija