Jump to content

Za urednicu Ane


anonimno

Preporučene objave

postovana urednice ane,

 

buduci da ste me u vasem prethodnom postu pozvali da iznesem primjedbe na rad moderatora legalisa, na koje cete mi, kako tvrdite, "rado odgovoriti", slobodan sam odgovoriti na vas poziv.

 

prilikom napustanja aktivnog ucesca u raspravama na legalisu ukratko sam u knjizi gostiju naveo razloge zbog kojih smatram da legalis vise nije mjesto za slobodnu, ravnpopravnu i neometanu raspravu pa taj dio necu ponavljati.

 

medjutim, kao dugogodisnji korisnik i prijatelj legalisa pokusavajuci svojom kritikom sto je moguce manje nastetiti ugledu legalisa, u tom osvrtu namjerno nisam naveo neke druge, ozbiljne i opasne zamjerke na stav i rad vase administracije.

 

buduci da sam nedavno, saznavsi za odredjene aktivnosti na famoznom ptsp forumu posjetio taj forum i ostao sokiran onim sto sam tamo vidio, smatram da vam ovaj put moram javno ukazati na propuste koje ste pocinili kao i posljedice tih propusta.

 

naime, ucestvujuci u diskusijama na braniteljskom forumu, sukladno pravilima foruma koji uredjujete i pazeci da pri tome postujem sve zakone rh te nikoga osobno ne uvrijedim, sukladno ustavom rh jamcenom pravu na misljenje i izrazavanje i temeljnim civilizacijskim dosezima demokratskih drzava koje ne poznaju zabranjene "pandorine kutije" i jamce svakom gradjaninu mogucnost kritike kako samih zakona, tako i njihove provedbe, iznosio sam odredjene stavove.

 

iste sam stavove detaljno, ali i sudeci po izostanku argumentiranih odgovora oponenata, uspjesno obrazlagao.

 

moji stavovi se nisu svidjali grupi autora na braniteljskom cosku, pretpostavljam iz razloga sto su njima osporavana neka zakonska rjesenja i njihova provedba u praksi, za sto vi kao vrsna pravnica zasigurno znate da je sasvim legitiman nacin rasprave buduci da se zakonima mora samo pokoravati, sto nikako ne znaci da se o njima ne smije raspravljati ili da se ne smiju kritizirati.

 

potrebno je reci da je grupa autora s kojom sam zbog mojih stavova dosao u sukob, a zbog cinjenice da im neke od tih odredbi donose direktnu korist, osobno zainteresirana za "sutnju" o nekim dvojbenim rjesenjima, a koja u konkretnoj problematici svakako postoje cemu mozda najbolje svjedoci cinjenica da je jednu spornu odredbu tog zakona ukinuo i sam ustavni sud.

 

u ovim sukobima na vasem forumu, kako sam vec rekao, prakticki nitko od oponenata koji su pokusavali braniti upitna zakonka rjesenja, nije bio kadar argumentirano se suprotstaviti mojim stavovima u sto se lako mozete uvjeriti ako pregledate ono malo takvih rasprava koje su prezivjele posljednju cistku ovog dijela foruma.

 

pri ovakvom stanju stvari, ta grupa, najvjerojatnije uvidjevsi da nema valjanih argumenata za raspravu, a opet ne zeleci dozvoliti da se o tim, pravnim problemima otvoreno i slobodno raspravlja, prvo stidljivo, ali zatim sve otvorenije i direktnije pokusala oponirati klasicnom ad hominem argumentacijom, za koju vi kao vrsna pravnica zasigurno znate da nije dozvoljena.

 

pri tome su otvoreno i unatoc cinjenici da se u mojim objavama niti jednom rijecju nije raspravljalo, a kamoli pokusalo osporiti suverenost republike hrvatske, legitimnost domovinskog rata, zasluge hrvatskih branitelja ili bilo sto slicno, ista me grupa, pored cascenja uobicajenim osobnim uvredama, pokusala prikazati drzavnim neprijateljom republike hrvatske obilato koristeci izraze poput "kosovac", "udbas", "petokolonas".

 

vi ane kao pravnica zasigurno znate da takvi istupi, osim sto predstavljaju kd, na zalost u ne tako davnoj hrvatskoj povijesti, predstavljaju i otvoreni poziv na linc.

 

znam i da ste primijetili ovaj model ponasanja navedene skupine, buduci da ste isti pokusali suzbiti objavljujuci poseban dodatak pravilima foruma u kojem ste izricito naveli da na legalisu takvo ponasanje nije dopusteno.

 

kao sto znate, to vam nije uspjelo jer se isto opetovano ponavljalo sve dok ulogu usutkavanja onih koji razmisljaju drugacije nije preuzeo ovdasnji moderator obilato koristeci tipku delete, ali ne prema onima koji pozivaju na javni linc, vec prema onima koji iznose i obrazlazu svoje stavove.

 

na zalost, iako ste ocito prepoznali kako ucestalost, tako i neprihvatljivost ovakvih istupa, umjesto da svim sredstvima koja vam stoje na raspolaganju onemogucite ovakav nacin razgovora i zastitite napadnutu manjinu (interesna grupa je uvijek napadala u vecem broju, medjusobno si dajuci potporu), pri cemu prvenstveno podrazumijevam ostru i sluzbenu osudu ali i iskljucivanje sudionika koji se njima opetovano sluze s foruma, moderatorske reakcije na ove ozbiljne, necivilizirane i opasne objede su bile u rasponu od nikakve do vrlo, vrlo blagih i zakasnjelih reakcija.

 

uslijed ovakvog propusta, a u sto cete se lako uvjeriti samo bacivsi pogled na ptsp forum na kojem objavljuju isti oni koji su ovdje provodili takav linc neistomisljenika, uspjesno sam "proglasen" drzavnim neprijateljom.

 

takodjer, iako drzim da ovdasnji/ondasnji diskutanti odlicno znaju da je anonimne objave sa slicnim stavovima, dok nisu uklonjeni sa ovog foruma, pisalo barem desetak razlicitih autora, sve te objave (za koje vjerojatno niti ne znam sto sadrzavaju niti koliko ih je tocno jer su brzinom munje brisane) pripisuju meni osobno, vjerojatno zato sto tako proizlazi da su oni koji se ne slazu s njihovim razmisljanjima u stvari izolirani pojedinci.

 

vi cete sada zasigurno reci da legalis ne moze biti odgovoran za ono sto se dogadja na nekom drugom forumu ali ja se necu sloziti s vama cemu cu u prilog navesti da tamosnje stanje, koje predstavlja opsesivno bavljenje sa mnom osobno te dogadjajima na legalisu u vise razlicitih trheadova predstavlja prirodni nastavak onoga sto se ovdje desavalo i vezano je iskljucivo na moje objave na legalisu, buduci da, naravno, na onakvom forumu niti u ludilu ne zelim objaviti nista.

 

pogledate li isti forum jos malo bolje, vidjet cete da se na njemu jos i dalje prenose cijele moje objave sa legalisa, a zatim slijedi takmicenje tamosnjih/ovdasnjih diskutanata tko ce vise izvrijedjati osobu koja im ne moze odgovoriti u slijedu replya, dok zadnji reply, u kojem se citira ustaska zakletva poglavniku ndh, a u skladu sa cinjenicom da me isti ovdasnji/ondasnji autori proglasavaju izmedju ostalog i "cetnikom", vjerojatno predstavlja ozbiljnu prijetnju.

 

i konacno, pogledate li zadnju objavu tamosnjeg ucesnika, a ovdasnjeg moderatora, primijetit cete nesto sto, obzirom na sve ono cemu sam svjedocio od tih ljudi, smatram vrlo opasnim.

 

naime, nekolicina njih ulaze napore kako bi saznala moj identitet. buduci da ne znam cemu lijepome im ima posluziti moj identitet niti zasto im je on vazan, mislim da ne pretjerujem kada kazem da se tamosnji/ovdasnji diskutanti planiraju s neistomisljenicima i fizicki obracunavati ili u najmanju ruku te podatke zloupotrijebiti.

 

iako se doista radi o drugom forumu, ali obzirom da tamo pisu isti oni ucesnici koji su potpuno isto prakticirali i ovdje, te da se njihovo pisanje bazira iskljucivo na ovdje objavljivanim postovima, drzim da su propusti moderatora legalisa, odnosno toleriranje apsolutno neprihvatljivog postupanja pojedinih ucesnika na ovom forumu direktno doveli i do onoga sto se sada dogadja tamo, a sto se ni po cemu ne razlikuje od onoga sto se dogadjalo na legalisu.

 

obzirom na sve navedeno, zelim vas osobno, ali i sve moderatore ovoga foruma, upozoriti da je vasa moralna, ali i zakonska obaveza zastita svih mojih podataka, pa tako i ip adrese, da je iste dozvoljeno ustupiti iskljucivo temeljem sudskog naloga i za to ovlastenoj osobi sto ovdasnji/tamosnji diskutanti nikako nisu, te da cu u slucaju propusta po ovom pitanju poduzeti sve raspolozive mjere protiv svakog odgovornog za isto. molim vas da ovo ne shvatite kao prijetnju buduci da je ono sto sam do sada vidio doista izvan svih granica, a ovdasnji moderator koji ima pristup korisniku skrivenih podataka sa legalisa tamosnji, vrlo omiljeni diskutant.

 

nadalje, objavljujuci na legalisu, ja jesam svoj post ustupio legalisu, ali nicim nisam dozvolio objavu istoga na nekom drugom forumu, pogotovo ne da bi se onda pod tim postom nizale osobne uvrede i pisale ustaske zakletve. smatram da je isti post nezakonito preuzet sa legalisa i molim vas da zastitite kako legalis tako i mene kao autora tog teksta na nacin da poduzmete sve potrebno da se isti ukloni sa ptsp foruma.

 

o potrebi za ogradjivanjem i/ili osudom navedenog foruma i postupaka na njemu, a koji su u evidentnoj uzrocno-posljedicnoj vezi sa ucescem vasih (doduse bivsih) korisnika na ovom forumu, prepustam na ocjenu vasoj savjesti.

 

takodjer, iako bi mozda ovaj post bio primjereniji za mail, mislim da ga ipak treba ostaviti u knjizi gostiju jer mislim da svatko tko se sprema iznositi vlastita misljenja na ovom forumu treba znati sto mu se zbog toga i na legalisu i na nekim drugim forumima moze dogoditi, pa tek onda odluciti zeli li biti korisnik legalisa i pogotovo zeli li mu pokloniti povjerenje i ostaviti osobne podatke.

 

takodjer vas molim da post i prebacite u taj podforum.

 

vas obecani odgovor na ovdje iznesene primjedbe na rad vasih moderatora takodjer, barem sto se mene tice, ne morate dati jer ga necu niti procitati, naime, nakon svega ovoga ja osobno legalis ne samo da ne koristim aktivno vec ga ne zelim vise niti otvoriti, kao sto mi je zao sto sam uopce na njemu ikada napisao i jedno jedino slovo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da cvikate, čim ste napisali čitav elaborat. Uporan, nema što.

Ne morate se plašiti da će Vaši podaci izaći na svjetlo dana, ali ne iz razloga što se ja bojim nekakovih vaših indirektnih prijetnji, već samo iz iz poštovanja prema uredništvu portala ne želim da zbog mene ima neugodnosti iako je sada za to kasno jer i ovaj mali sukob je dovoljan. Na žalost vjerujem da onaj tko me predložio za moderatora sada :bonk:, a ja sam onaj koji je najmanje htio da se to dogodi.

 

Ionako ne bi mogli dokazati tko Vam je objavio podatke, a ja da sam to htio odavno sam to mogao napraviti.

 

Preporučio bih Vam da ostavite branitelje na miru.

Sami ste se doveli u takovu situaciju brzopleto iznoseći svoje mišljenje koje je uvijek bilo suprotno, a u kojem se tekstu vidi očita namjera da se branitelji iznerviraju i da im se većini digne tlak što možemo povezati i sa KD-om jer morate biti svjesni i svjesni ste da se tu i radi o osobama liječenim od PTSP-a, a koju bolest nisu zaradili ne ratujući, već upravo suprotno te sada traže neki svoj kutak gdje bi se raspravljalo o njihovim pravima i kako da ih što povoljnije ostvare. S obzirom da se radi o osjetljivoj populaciji Vaši iritirajući postovi mogu nekoga navesti da učini zlo sebi ili drugom, odnosno Vaše mišljenje u kojem je evidentna podrška ukidanju nekih osnovnih prava ili rezanje određenih braniteljskih povlastica koje su zaslužili stavivši život na kocku da bi se ova naša država obranila od agresije, nadam se da znate čije, a sada su prisiljeni braniti se i od Vas i Vaših istomišljenika na drugom bojnom polju.Vaše kontriranje se graniči i sa samim omalovažavanjem (i tu je tanka linija), normalno da izaziva kod svih burnu reakciju, a Vama je to očigledna namjera, a vidim da gledate njihovu web stranicu prenoseći i odande svoje zapažanje tumačeći subjektivno njihov sadržaj što je u suprotnosti pravilima ovog foruma.

 

Uostalom ja znam tko je što pisao i imam korpus delikates snimljen u tekstualnom formatu na svom PC-u.

 

Između Vas i mene je priča završena i da Vam srce bude na mjestu potpuno sam obrisao Vaše podatke prije nekoliko dana, jer vidim da je moje upozorenje na Vaše iritantno ponašanje imalo efekta.

 

:amen:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"buduci da sam nedavno, saznavsi za odredjene aktivnosti na famoznom ptsp forumu posjetio taj forum i ostao sokiran onim sto sam tamo vidio, smatram da vam ovaj put moram javno ukazati na propuste koje ste pocinili kao i posljedice tih propusta."

 

kao jedan od moderatora na forumu uhbl-ptsp, zamoljavam vas da argumentirate vaše viđenje i šokiranje jer ja na tom forumu ne vidim ništa šokantno ili što izlazi iz okvira pravilnika foruma.

ako vas je šokirao post našeg korisnika koji je spominjao ustašku zakletvu moram vam skrenuti pažnju da ni jedan forum nema dežurnog administratora koji bi presreo takve postove.

nije mi jasno zašto posječujete takve forume u kojima ne vidite vaše zadovoljstvo i potrebe jer ja npr. ne posjećujem stranice homoseksualaca čija se prava diljem svijeta legaliziraju i naravno da bi moje mišljenje na takvim stranicama bilo protivno njihovim ciljevima i idejama. pa ako niste homoseksualac posjetite njihove stranice, stranice pedofila, fašista, alkaide i šokirajte se koliko hočete.

dakle morate naći sebi srodnu stranicu koja će ispunjavati vaše zadovoljstvo i prohtjeve.

ne znam iz kojih razloga ste toliko aktivni na stranicama branitelja ali vam moram skrenuti pažnju da za sudjelovanje u raspravama na takvim stranicama kao prvo morate biti branitelj i osoba koja je doživjela ratne strahote a pošto niste iz te populacije onda je stvarno bespredmetno sa vama raspravljati što je crno a što bijelo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da cvikate, čim ste napisali čitav elaborat

 

gospodine mrljavce,

 

kolicina teksta u mojoj objavi nema veze sa mojim "cvikanjem" vec sa cinjenicom da sam iznio krajnje ozbiljne zamjerke na legalis sto uvijek valja dobro obrazloziti.

 

ali donekle ste u pravu, uslijed onoga sto sam vidio i dozivio kako ovdje, tako i nedavnim uvidom u ptsp forum tocno je da sam donekle uznemiren.

 

budem li doista "cvikao", odnosno procijenim li da bi ekscesi navedene grupe mogli iz demonstriranog verbalnog nasilja prerasti i u nesto vise, obratit cu se organima gonjenja za koje sam uvjeren da ce se u toj situaciji snaci daleko bolje i efikasnije zastititi pravni poredak republike hrvatske nego sto je to ucinilo urednistvo legalisa

 

medjutim, vama osobno, vjerujuci da vam nije namjera stetiti legalisu vec jednostavno bas nista ne razumijete, toplo preporucam da se suzdrzite bilo kakvog komentiranja mojih objava.

 

naime, kada jedan ucesnik javnog i slobodnog foruma, uslijed cinjenice da je na istome iznosio svoje misljenje, "cvika", onda je to za taj forum toliko strasno da ne moze biti strasnije, pa se nemojte s tim hvaliti, niste svjesni sto cinite...

 

takodjer, buduci da vidim kao u pokusaju obrane vlastitog postupanja, kao i postupanja vasih prijatelja na ovom/onom forumu pokusavate prikazati da je mojim objavama na legalisu postupano u suprotnosti sa zakonima rh, snazno vas ohrabrujem da svaki takav post kojim je po vasem misljenju pocinjeno kd, dostavite mjerodavnim tijelima i ocjenu prepustite njima.

 

do tada, odgovorno tvrdim da su sve moje objave bile u skladu sa svim zakonima rh, a jedini "grijeh" im je bio sto nisu bii po ukusu odredjene interesne skupine.

 

na zalost, za postove iste interesne skupine se ni u kom slucaju ne moze ustvrditi isto.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije mi jasno zašto posječujete takve forume

 

niste shvatili?

 

uvid u vas forum sam izvrsio saznavsi da se na njemu, od strane ovdasnjih ucesnika s kojima sam dosao u sukob, patoloskom upornoscu i nakon cinjenice da sam, upravo zbog istih napustio i legalis, nastavlja doslovno izivljavanje i progon kako mene osobno, tako i svih koji su u diskusijama na legalisu razmislajli drugacije od vas.

 

uvid u vas forum sam izvrsio iskljucivo s namjerom da se uvjerim kako je tome doista tako.

 

na zalost, glasine uopce nisu bile preuvelicane, naprotiv...

 

vase moderiranje, kao i uopce uredjivcku politiku tog foruma ne zelim komentirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....već mi je slabo čitati takve poruke..a znaš li zašto? Pogode me, ruke mi se počnu tresti i puls je ubrzan....Možeš li to razumjeti?...Pokušaj...a danas je nedjelja, želim da se koliko-toliko dobro osjećam...Ja nigdje ne vidim tvoje "krajnje ozbiljne zamjerke" već, ne mogu naći pravi izraz, to je vrijeđanje, ruganje, isprdavanje....pa kojom rječju bi nazvao objede da je to CIRKUS i ostalo....pa zašto se ja ne smijem baviti tematikom dionica...koje imam već desetak godina? Naravno da nije bio pristojan tvoj post da pratimo varaždinsku i zagrebačku burzu...pa tko će to riješiti umjesto mene- a za moju djecu- pa naravno da samo ja.... za mene je to pljuvanje od strane tebe. ...Smijemo li razmišljati, disati, čitati, komunicirati međusobno?...I sad kažem da mi se možeš javiti i da normalno, obično, pristojno, kao i u svakodnevnom životu kad se drugima predstavljamo imenom i prezimenom (u ovom slučaju ja se predstavljam nadimkom, šifrom-ali to ne umanjuje moju odgovornost za izrečeno niti to da druge poštujem) razgovaramo....Vjerujem da ni ja ne znam sve, i da ćeš mi ti moći svojim znanjem pomoći....Pristaješ li?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako znam da ovo tvoje pisanje, ai naše, neće riješiti problem, molim te samo jedno ostavi "Legalis" po strani, ne uređuju oni Forum na uhbl-ptsp niti su dužni voditi brigu što se tamo dešava. Po koji ja znam put pokrećete isti te istu temu, samo da bi se prikazali žrtvom, a ne uviđavate da baš Vi izazivate ovakovu situaciju.

Stvarno nemam komentara na vašu glupu tvrdoglvaost i upornost. Legalis i uhbl-ptsp nisu isto i to zampamtite. Ne miješajte kruške i jabuke i ne zamarajte ostale svojim nametanjem svog mišljenja. Jer jednostavno ste dosadni. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija