Jump to content

Prijevremena mirovina


Danijela D

Preporučene objave

Dobra vecer, 

Imam Visu skolu, ali, kako 5 godina nisam mogla naći posao, 2020.g zaposlila sam se kao spremaica. Pocela sam raditi u 10.mj.2020. Pala sam na poslu u 12 mj 2020. Slomila sam kralježak L4 do L5. i dobila udarac u glavu. NISU MI PRIZNALI OZLJEDU NA RADU. Stalno se prijavljujem na poslove za admistratora ili sl. Kakvi god bili rezultati, ne primaju me na posao. Imam 57 godina i 1 mjesec. Silno zelim ići u prijevremenu mirovinu. Imam oko 23 godine staza. Ne znam tocno. Vidjela sam onu tablicu, gdje bi trebala imati 58 godina i 7 mjeseci i 33 godine staza za prijevremenu. 

Niti jedan uvjet ne zadovoljavam. 

Kako mi nisu ponudili nikakvo Lakse radno mjesto, stalno se povlacim po bolovanju, jer fizički ne mogu raditi. Bolovi su prejaki. Postoji li nacin da dobijem prijevremenu mirovinu, bez obzira sto ne zadovoljavam niti jedan uvjet. Nisam tražila utvrdivanje invalidnosti. Iako imam jako puno dijagnoza, koje su posljedice pada i hrpetinu medicinske dokumentacije. 

Lp

Danijela 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za utvrđivanje invaliditeta možete sami podnijeti zahtjev putem HZMO koji Vas šalju na vještačenje u ZOSI, pokretanje prava na invalidsku mirovinu  isključivo Vaš liječnik na osnovi dokumentacije liječnika specijalista. Kod utvrđene povrede na radu kojom ste postali osoba s invaliditetom određuje se visina novčane osobne invalidnine. 

Koji je razlog ne priznavanja povrede na radu?

No, morate znati da za te Vaše zahtjeve morate iscrpiti sve mogućnosti liječenja, uključujući i operacije

Invalidska mirovina ne taži uvjete osim bolesti i to vrlo teške

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija