Jump to content

naknada Zavoda za zaposljavanje!hitnooo


anonimno

Preporučene objave

Molim vas, pomozite!hitno mi je! Imam radnog staza sveukupno 30 godina i 17 dana. U radnom odnosu sam bila do 05.01.2007. Zavodu za zaposljavanje prijavila sam se 09.01.2007. Predstavnik sam stanara i Ugovorom o djelu 11.01.2007 uplaceno mi je 200 kn za prosinac 2006. Zavod me zeli skinuti sa naknade 40 dana (od 01.02.-10.03.2007) jer kao nezaposlena osoba nemam pravo na naknadu od nesamostalnog rada, ali ta naknada od 200 kn se odnosi na razdoblje kada sam bila zaposlena osoba?Kako da izbjegnem skidanje s liste?

S obzirom da mi poslodavac duguje 6 zaostalih placa za 2006. hocu li imati problema ako mi on to sad isplati u 2007, a ja sam se morala prijaviti na zavod?

zahvaljujem na odgovorima :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je da ne možete imati uplatu na ime ugovora o djelu i primati naknadu sa zavoda. Skidanje s liste je privremeno tj. u vašem slučaju 40 dana. Nakon toga opet će vas uvrstiti za ispaltu naknade za nezaposlene. Isto tako će vam se dogoditi ako prilikom isplate zaostalih plaća. Nije bitno što se to odnosi na prethodnu godinu. Bitno je što tu naknadu primate sada za vrijeme isplate naknade. Postoji iznimka jedino ako ste tužili poslodavca za neisplaćene plaće pa on to isplaćuje kao sudsku presudu. Tada je oznaka IP obrasca br. 3 i u tom slučaju to se drugačije tretira. Savjet: provjerite još jednom kod pravne službe u Zavodu za zapošljavanje. Oni su jedini mjerodavni za tumačenje. A sve podatke koje oni imaju o vašoj isplati dolaze iz REGOS-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru. mislila sam da zavod prima informacije samo od porezne pa da mi je tekuci "na sigurnom"tj. da imaju uvid samo u žiro račun . pravnik na zavodu mi je savjetovao da se u dogovoru s bivšim poslodavcem, ispišem sa zavoda nekoliko dana prije uplate, pa se nakon nekoliko dana opet upišem. tako mogu ostvariti i zaostatke plaća iz 2006. i naknadu sa zavoda bez skidanja s liste. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija