Jump to content

Darovanje nekretnine


petar004

Preporučene objave

Pozdrav,

Molim vas pomoć oko sljedećeg. Otac će mi darovati zemlju na kojoj gradim kuću. U kojem trenutku bi bilo dobro da napravimo darovni ugovor, odnosno kada da prebacim zemlju na svoje ime? Kuća je izgrađena pa bi tražio kućni broj da mogu rješavati priključke. Mogu li tražiti i sada kućni broj dok je zemlja na ocu pa onda naknadno potpisati darovni ugovor? Koliko znam kada se dobije kućni broj kuća se upisuje u katastar pa me muči to bi li kasnije mogao imati nekih problema kod darovanja zemlje na koju bi onda u tom trenutku već bila upisana i kuća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad se dodijeli kući kućni broj ne ide automatizmom ucrtavanje u katastar nego onog trena kad vi podnesete zahtjev za ucrtavanjem kuće. Hoćete li čekati uporabnu pa je tek onda ucrtat ili ćete je ucrtat bez građevinske na vama je. Iako bih vam preporučio ovo drugo jer odmah dobijete vlasnički list s upisanom adresom tako da ne trebate bacati novce na podnošenje zahtjeva za dodjelu kućnog broja.

Najbolje bi bilo da otac riješi uporabnu i da onda vam kuću jer ovako trebate raditi promjenu investitora na građevinskoj i ne znam šta sve ne još.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija