Jump to content

valjanost ugovora o uzdrzavanju


anjur1

Preporučene objave

Imam slijedecu situaciju:

Sestra i ja smo s roditeljima sklopili ugovor o uzdrzavanju po kojem (izmedju ostalog) sestri nakon smrti roditelja pripada stan i garaza. Nakon sto je tata preminuo, usmeno sam se dogovorila  sa mamom i sestrom da garaza bude moje vlasnistvo. Shodno tome u nasljednickom rjesenju, 1/2 garaze je dodjeljeno meni a 1/2 stana sestri. Ja sam trenutnoupisana kao vlasnica 1/2 garaze. Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju nikad nije bio promjenjen kako bi reflektirao ovu promjenu.

Trenutno sa sestrom nisam u dobrim odnosima. Moje pitanja se odnosi na moja i sestrina prava nakon sto mama premine. Da li postoji mogucnost da se moj upis ako vlasnika 1/2 garaze proglasi ne valjanim s obzirom da bi po ugovoru o uzdrzavanju sestra trebala dobiti cijelu garazu? Ako ne, da li druga polovica garaze postaje dio ostavinske mase (koju potencijalno mogu naslijediti)  ili je jos uvijek pod ugovorom o dozivotnom nasljedivanju (pa prema tome automatski ide u vlasnistvo sestre)?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

VJ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija