Jump to content

Pričuva - neprijavljeni kvadrati


PepiKom12

Preporučene objave

Pozdrav! U neetažiranoj zgradi imamo osobu koja je podrumski stan pripojila svom postojećem stanu u nekom trenutku u prošlosti. Nikakve papirologije o tome kod upravitelja o tome nema. Prošle godine je otkriveno da nikad nije prijavila točnu kvadraturu stana i time nije plaćala točnu pričuvu. Osoba je zamoljena i upozorena više puta da prijavi točnu kvatraturu upravitelju, što od suvlasnika, što od upravitelja. Nije to učinila i izgleda nema namjeru. Što sad trebaju suvlasnici? Tužiti osobu? Tko vodi postupak, upravitelj u ime suvlasnika? Mogu li suvlasnici uplatu potraživati iznose iz prošlosti (za koje je zakinuta pričuva) i koliko godina unatrag? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada smo se požalili Gradskom stambeno komunalnom da je zbog nestručno/ ilegalno izvedenih radova u zgradi ( s blagoslovom njihovih službenika na općini), kvaliteta življenja u jednoj prostoriji u našem stanu poprilično narušena pa bi bio red da se smanji pričuva za taj dio stana, službeni odgovor je bio da se o tome izvolimo dogovoriti s ostalim suvlasnicima/stanarima u zgradi. Po tome ispada da GSKG samo naplaćuje pričuvu po kriterijima kako ih odrede sami stanari. O kakvoj bi se tu većini radilo, natpolovičnoj ili 100%, birokrat se nije usudio sam sebi dodatno komplicirati život.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija