Jump to content

Kome iznad CZSS?


anonimna_građanka

Preporučene objave

Već se godinama bavimo CZSS i pokušavamo riješiti obiteljske razmirice uz njihovu pomoć. Djeca koja žive s majkom, nisu zadovoljna boravkom kod oca jer njegova nova supruga blati majku, nervozna je, često viče kad su tamo. A otac djecu ne štiti, već se ili prikloni supruzi ili ignorira. Djeci je toga već dosta, skupilo im se puno previše izjava koje su izrečene na moj račun i vrlo su ružne, a nemaju veze s istinom.
Djeluje mi da je tu u pitanju emocionalno nasilje nad djecom, za koje je gospođa već optužena u Poliklinici, ali policija "nije uspjela dokazati elemente djela po ispitivanju djece". Otac djece je prema naputku supruge doslovno odbacio uz vrlo ružno postupanje i vrijeđanje, svoje roditelje, sestru, rodbinu i većinu prijatelja s "naše" strane. Mojoj djeci to jako smeta, a ni ja ne želim da to gledaju i slušaju. Polubrat moje djece gotovo da nije ni vidio djeda i baku po ocu, a koji su doista divni ljudi i vrlo često se zabavljaju s mojima, koji ih obožavaju. Jednostavno me srce boli i želim da se moja djeca, jer o drugima ja ne mogu brinuti, zaštite. Centar ne radi ništa, ova nova postava koju smo dobili, kažu da to nije domena roditeljstva..

Kome se obratiti? Pravobraniteljici za djecu? Ministarstvu? Rekli su nam mnogi dobronamjernici da je emocionalno nasilje jako teško dokazivo, ali kvragu, ovdje se radi o djeci, starijim maloljetnicima, koji su verbalni, inteligentni, i ako se već godinama priča vrti oko jednog te istog problema, nije li onda ipak neki dim u blizini? Ako je i Poliklinika nakon godina rada s djetetom zaključila da se radi o zlostavljanju, a CZSS smatra da su to napuhane priče... što dalje, kome?

Hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija