Jump to content

Zalba na presudu?


anonimno

Preporučene objave

Kronologija dogadaja:

 

5.6.2003 - pocinjen prekrsaj parkiranja (pauk dosao i poslikao auto i otisao)

27.12.2004 - doslo rjesenje o ovrsi prekrsajnog suda

-poslao prigovor i rjesenje o ovrsi stavljeno van snage (2.11.2005), no postupak se nastavio, jer zagrebparking nije priznao tu odluku

21.4.2006. - odrzano rociste (prva glavna rasprava) gdje je doneseno rjesenje za drugom glavnom raspravom gdje se trazi saslusenje svjedoka u vidu radnika tuzitelja (bio sam prisutan).

24.1.2007 - odrzana rasprava (na kojoj nisam bio prisutan jer sam majmun zaspao:)), i gdje je sud presudio u korist zagrebparkinga zbog svjedocenja tog radnika (naravno, same lazi).

- dosla mi presuda doma u pismenom obliku prije par dana

 

E sad:

 

Imam 8 dana da se zalim drugostupanjskom sudu (zupanijskom), ali ne znam na sto se tocno zalit.

 

1. Naravno, htio bi se izvuc na ZASTARU...ali cudi me da sud to nije ucinio s obzirom da je do presude proslo 3 i pol godine, a i kad sam sutkinji spomenuo zastaru, ona je nesto promrmljala da nema zastare kao barem 5 godina (iako ne vidim gdje to pise u zakonu). Postoji zastara od 2 godine u Zakonu o prekrsajima, ali ne znam da li to vrijedi kad je vec proces na sudu, jer u zakonu o parnickom postupku nisam uocio neko vremensko ogranicenje samog procesa.

 

2. Svjedok njihov je ispricao same lazi (kao da se sjeca covjek sto je bilo prije 3 i pol godine, a ima desetak dnevno takvih situacija), ali sud mu je povjeroavao. Sto je nabolje imam i ja svjedoka, ali nikad me sud nije trazio da ga dovedem u svoju obranu (pa ja glupan i nisam misleci da ce sud ionako presudit u moju korist), osim sto je u presudi sutkinja napisala da nisam dao njegovo ime i prezime svjedoka, niti sam ga doveo na raspravu (sto me sud nije ni trazio!!).

 

3.Ova presuda i moze se pobit samo zbog bitne povrede odredaba parnickog postupka iz clanka "bla bla" ZPP, pa sad ne znam kako da slozim zalbu i dal ona ima smisla...ZASTARA jedino mi ima, ali dali je nastupila uopce?

 

Ajmo, odvjetnici i studenti....STA MI JE CINIT?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po meni je predmet već pao u apsolutnu zastaru -u 3. mj. 2005. jer se na vaš slučaj također primjenjuje zakon o prekršajima gdje piše da apsolutna zastara nastupa ukoliko od počinjenja prekršaja do pravomoćne odluke tj. rješenja ne smije proći više od 2 god.dakle, napišite žalbu u kojoj se pozivate na zastaru i to je to.vps bi trebao odbaciti postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci kad se radi o parnici, koja je proizasla iz prekrsajnog progona, vise ne vrijedi zastara po zakonu o prekrsajima od dvije godine?

 

Da, to sam si i mislio da je vjerojatno nesto takvog.

Al napisat cu zalbu bez obzira, da budem siguran za slijedeci put...valjda necu cekat duze od par mjeseci, sto nece povisit znacajnije kamate na kaznu.

 

Hvala svima....i ostanite lijepi i pametni.

 

Ako pak netko je siguran da imam se pravo zalit, slobodno neka komentira:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija