Jump to content

opći dio DSI-pomoć!!!!


anonimno

Preporučene objave

Polažem ispit 10. ožujka i malo sam zbunjena oko Službeničkih odnosa. Da li je dovoljno učiti Zakon o radu i Zakon o državnim službenicima i namještenicima?

Isto tako me zanima EU - iz čega učiti, jer mi se čini da je preopširno iz onih izvora koje su već ponuđene na netu.

Da li ispitivači bacaju odmah ako se nešto ne zna ili pomažu?

Panika me je ogromna!!! POmozite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Meni je ispit 09. 02. Nisam bas revno ucila, tj. samo sam jednom sve procitala, i tek jucer zaozbiljno pocela. Jos se dvoumim sto bi, izasla ili ne?? Koliko vremena ti spremas?!

Sto se tice službeničkih odnosa, zakon ti je sasvim dobar, Zakon o službenicima i namještenicima! Ako imaš skriptice, to ti je to..

A EU je i meni problem. Vidila sam pitanja koja su ovdje pisana i nekako sam sklepala neke odgovore, ali ne sve. Istina, neda mi se tražiti po internetu a skripu za to nemam, pa ako ju ti imaš, molim te pošalji na mia2805@net.hr.

Sretno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma mene je velika frka oko svega , ja nemam skriptu iz EU i to mi se neda niti čitat, jer još nisam spremila ni ove bitnije stvari.

Pročitala sam neka pitanja na ovom forumu iz EU i to ću se potrudin nać i na njih odgovorit, čisto da nešto znam.

Radno pravo mi se čini prevelik zakon, pa ne znam koliko duboko ulaze u to i da li pitaju sam osnovno.

Pratim ova pitanja koja se ljudi davali na forumu i čini mi se da su to sve osnovne stvari.

Strah me još lokalne i službeničke uprave i sustav državne uprave, ne znam kako je to da li pitaju samo osnovno ili "driblaju" baš. Skužila sam da najviše driblaju Ustav, ZUP. Šta vi mislite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam prijavio 08.02.07. i još nisam dobio poziv za polaganje. Očekujem ovaj tjedan ili naj kasnije idući ali tamo za negdje ko 15.03 ili tjedan kasnije.

Počeo sam učit ali bože moj tog ZUP-a ako moraš sve reči kako tamo piše da objasniš neki pojam. Ja sam ekonomista ali kako je to pisan zakon, imaš da poludiš od izraza i povezivanja misli. Nije ni čudo što se kod nas ništa i ne može dokazati. Možeš si tumačiti na tisuću načina.

Ostalo se dade naučiti ali ima toga puno. Živimo u nadi da ćemo nešto naučiti i položiti.

Ima li tko skriptu iz EU: Molio bi ako se može meilatii na meil dario21@net.hr. Bio bi veoma zahvalan pošiljatelju koji bi mi poslao. Svima želim uspješno polaganje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alo društvo, da li se može nekoga u Središnjem uredu za upravu kontaktirati i pitati o rokovima za ispit. Ja sam prijavila 12. veljače i još mi nisu javili kad mi je rok. Malo me to zbunjuje jer neznam kad otići na godišnji tj. iskoristiti plaćeni dopust. a i malo mi je i košmar u glavi. Jednostavno, željela bi znat kad je TAJ dan. Da li ima više rokova u jednom mjesecu i kako saznati svoj status. Molim Vas svih ako znate bilo šta da javite.

Unaprijed hvala i sretno svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

JA SAM BILA NA DSI-JU 16.02., ZVALI SU ME 3 TJEDNA PRIJE TERMINA, TAKO DA SAM IMALA DOVOLJNO VREMENA (UCILA SAM PRIJE NEGO SAM SE PRIJAVILA).

UGL. ISPITIVACI NISU ZLOCESTI, PUSTE TE DA PRICAS, STO MISLIM DA JE NAJVAZNIJE. AKO I MALO SKRENES SA TEME KOJU SU TE PITALI, NIJE BED JER NPR. POVEZES TO S NECIM I PRICAS O TOME (SKRETANJE S TEME ;)

MENI JE NAJTEZA BIA UNIJA; ONO, NE SAMO DA JE PITALA VALOVE PRIKLJUCENJA, NEGO JE I PITALA KOJE DRZAVE SU BILE U KOJEM VALU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako ide procedura kod prijave. Tko vam javi termin: oni ili vaša kadrovska? Da li jave telefonski ili pismeno? A ako je pismeno kad to stigne?

Ma joj, sva mi se ova pitanja čine tako glupa a svejedno bi htjela znati odgovor.

Čekam 2 tjedna i još ne javljaju. Da nije negdje zakazalo pa da mi jave 2 dana prije? Pomagajte....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija