Jump to content

Radovi u zaštićenom području


Pirka

Preporučene objave

Dragi svi, 

Vlasnik sam zemljišta u zaštićenom području koje se u katastru vodi kao poljoprivredno. Navedeno zaštićeno područje je u kategoriji park-šume. Na mojoj parceli je zbog neodržavanja iz raznih razloga izraslo par stabala koja ja želim ukloniti jer bih htio obrađivati svoju poljoprivrednu parcelu, međutim iz Javne ustanove koja vodi ovu šumu mi to ne dozvoljavaju jer kažu da se nalazim u zaštićenom području park šume. Kada nazovem savjetodavnu službu radi doznake oni mi kažu da stabla ne trebaju doznaku jer se ne radi o šumskom zemljištu. 
Moje pitanje je da li ovi čuvari prirode iz ustanove imaju ikakvu osnovu da me priječe da privedem svoju parcelu svrsi i imam li ja pravo pilati stabla na svojem poljoprivrednom zemljištu. 
Također me interesira što je s ljudima koji u sličnim područjima imaju građevinske parcele, da li onda oni ne smiju na njima graditi nista jer se nalaze u zaštićenom području?
Hvala na odgovorima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija