Jump to content

Otkaz upravitelja


Sofoklo23

Preporučene objave

Pozdrav!

Javljam se iz Rijeke.

U stambenoj zgradi smo izglasali sa cca 70% vl. udjela novog predstavnika suvlasnika (zgrada dulje vrijeme nije imala ovlaštenog predstavnika već samo upravitelja koji se nije odnosio jednako prema svim suvlasnicima u ostvarivanju njihovih prava) i isto tako dali potporu aneksu međuvlasničkog ugovora. Problem je što upravitelj nije želio prihvatiti novog predstavnika koji je zatražio neke učinkovitije promjene u upravljanju, te objavio otkaz uz uvjet da će nastaviti sa upravljanjem ako se izabere neki drugi predstavnik. Dakako da je to razveselilo manju grupu koji nisu dali potporu za promjene.

Molim vas za komentar što činiti? Skupiti ponude za novog upravitelja ili glasati opet za promjenu??????

Lp  

uređeno: od Borbena7
Velika slova - smatraju se vikanjem na forumu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Otkaz upravitelja
Dana 20. 10. 2022. u 7:54, Gelender je napisao:

Problem je što upravitelj nije želio prihvatiti novog predstavnika koji je zatražio neke učinkovitije promjene u upravljanju

Pitanje je, što je točno tražio i koliko je to moguće tražiti s obzirom na ugovorne obveze koje već obvezuju. Ne može se samo tako nekoga uvjetovati.

Dana 20. 10. 2022. u 7:54, Gelender je napisao:

te objavio otkaz uz uvjet da će nastaviti sa upravljanjem ako se izabere neki drugi predstavnik.

Treba vidjeti kako ugovorne odredbe reguliraju pitanje raskida. Ovo uvjetovanje je nepotrebno, jer predstavnik bi trebao predstavljati volju suvlasnika, pa se isto može očekivati i od eventualnog drugog izabranog predstavnika.

Dana 20. 10. 2022. u 7:54, Gelender je napisao:

Skupiti ponude za novog upravitelja ili glasati opet za promjenu?

Ako nemate obvezu surađivati sa sadašnjim upraviteljem, potražite drugoga koji bi bio spreman ispoštovati Vaše želje u pogledu upravljanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da se nadopunim....nikome se nije predstavio Međuvlasnički ugovor i Ugovor o upravljanju koji je sastavljen sa investitorom 2018g., dok još u zgradu nije bio useljen niti jedan stanar (kupac). Mogli su to svakom novom kupcu predati prilikom kupnje ili bar kasnije u sklopu slanja računa pričuve ili objaviti na oglasnoj ploči....ALI NISU!

Kao Predstavnik suvlasnika je naveden jedan od direktora firme investitora koji je potpisao Ugovore sa Upraviteljem. Upravitelj je imenovan na neodređeno vrijeme!

Do danas stanarima nisu predočena financijska izvješća do 30.6. svake godine, kao ni planovi za svaku sljedeću godinu....kada su rađene građevinske sanacije-reklamacije na zgradi nitko nije jasno objavio suvlasnicima o čemu se radi, tako da je svaki suvlasnik pojedinačno morao istraživati činjenice te je dolazilo do prepucavanja..

Primjereno se ne održava zgrada, tj. ne brine se da svi uređaji budu u funkciji....npr. na jednom dijelu zgrade rasvjeta se ne popravlja već skoro godinu dana.....kad se pokvario lift, kažu da to nisu hitni popravci i razvlače popravak 2 mjeseca.....stanari nikada ne znaju točni saldo pričuve, već samo nagađaju....cure povremeno neke cijevi u podrumskoj etaži kao i vlaženje zidova i.t.d. ......

Novi Predstavnik je to želio sve otkloniti-poboljšati-uskladiti da svaki od suvlasnika bude jednako tretiran, obaviješten i da sve u zgradi bude u funkciji.....

Takav nastup im se nije dopao, te su optužili novog Predstavnika da se on ne razumije u upravljanje, te ponudili otkaz ukoliko se ne odabere netko drugi (valjda netko podoban koji ne bi ništa pitao i tražio, tako da mogu nastaviti staru praksu)

Lp 

uređeno: od Borbena7
Velika slova - smatraju se vikanjem na forumu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija