Jump to content

Privatni put-zatvorena parcela u ulici


meridijan16

Preporučene objave

Pozdrav svima,

ukratko ću opisati problem koji traje preko 10 godina.

Naime prije 20god smo kupili parcelu(650m2) koja je uz samu ulicu(paralelno s nama i preko puta su normalno napravljene kuće), da bi bio problem u papirima jer je susjed sa parcelom koja je iza i pored naše kupio put koji ide ispred naše i njegove parcele. Dakle ono što bi trebalo biti javno dobro je on kupio, i samim time je naša parcela ostala "zatvorena". 

Susjeda bode u oko to što nije kupio i tu parcelu kako bi njegova bila pravilnog oblika(iako ima preko 4000m2 svoje) ili ti ga kupuje sve šta može kupit, te nam ne želi prodati/omogućiti taj put u papirima kako bi dobili dozvole za gradnju. Opcija b) je bila sa parcele pored otkupiti 3m puta(u vlasništvu crkve koja je 4500m2) makar samo u papirima kako bi dobili dozvole, međutim crkva ne želi prodati taj dio.

I sada se tužimo godinama, na terenu bili vještaci sve je čisto ko suza, budu donijeli rješenje kroz mjesec dva, prošla opet godina, ali u papirima smo blokirani i sada to sve samo stoji. 

Naša parcela je ovo žuto i ostali smo zatvoreni, u papirima je to pristup helikopterom iako imamo ogradu i uz asfaltiranu cestu je trava tih 2-3m širine.

 

Skica.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Moj bi vam prijedlog bio da podnesete prijedlog za ovrhu protiv susjeda ili crkve ovisno o tome koji vam put više paše te biste time trebali ishoditi da jedno od njih dvoje stekne obveze prodati vam dio svoje parcele i to po tržišnoj vrijednosti. 

Ne znam hoće li vam ovaj savjet biti od pomoći, s obzirom da sam još u fazi studiranja i nisam baš stručan, ali eto ako ima netko tko se bolje razumi u temu neka me slobodno ispravi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu, dobro razmišljate jer je dobio rok od 15 dana da ponudi cifru za otkup tog puta i na taj način bi onda trebalo biti riješeno. Naravno prošlo je par mjeseci od toga tako da se čeka još uvijek ishod. Vjerojatno će vještak napraviti procjenu i po tome se isplatiti, ali preostaje čekati jer odvjetnica ne može požuriti s tim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija