Jump to content

Kradja telefona prilikom pranja ruku?


Glupanka

Preporučene objave

Pozdrav svima,
potreban mi je savjet.
Znači, bio sam u shopping centru i prilikom pranja ruku, odložio sam mobitel pored lavaboa na 30-ak cm od sebe. Oprao sam ruke, samo se okrenuo na lijevo kako bih dohvatio papir za brisanje i obrisao ruke, okrenuo se nazad i telefona nema. U tom trenutku su u wc-u bile 4 osobe,i odmah sam upitao gdje je telefon( stekao sam dojam da su trojica zajedno), i nitko nije znao(???). Izjurio sam do ulaza da vidim da nije netko u tih par sekundi istrcao s telefonom,ali nnije.
Sad kako ne mozeš zaustaviti 4 ljudi i pretresati ih, jedan mi je tip zvao telefonn da ga cujem gdje zvoni. Prvo je okrenuo krivi pozivni (imam dojam namjerno jer jmislim da je jedan od te trojice),a onda i pravi broj,a ova dvojica su prosla pored mene uz komentar:"PA VIDI PO DZEPOVIMA...", kao da sam retardiran. Moljenje prolaznika da mi zovu policiju i moj broj telefona,te trcanje po cijelom shopping centru nije urodilo plodom. 
Policiju su mi pozvali mislim tek u sestoj ili sedmoj trgovini(cak su mi na info pultu i security odbili zvati policiju,kao i u upravi samog centra saljuci me jedni drugima).
Telefon sam pratio 46minuta do kada je ugasen. Naravno nisam imao IMEI ili racun kod sebe te sam morao kuci na drugi dio grada po to. Pri pozivu na 192 su mi rekli da mogu prijaviti i u svojoj podrucnoj stanici,ali su me tamo glatko odbili da neka idem tamo gdje je telefon ukraden.
Ugl.otisao sam tamo sa racunom,kutijom,i sve prijavio, da bi mi sluzbenik rekao da oni ne traze telefon po IMEI broju osim ako to nije bila kradja,a da je ovo utaja ,jer da sam ja ostavio telefon bez nadzora.Ponavljam, nekoliko sekundi,na 30-ak cm od mene. Razgovarao sam sa jednim umirovljenim bivsim višim inspektorom koji mi je rekao da se tu nipošto ne radi o utaji jer ja nisam otišao,pa se vratio za pola sata,nego da je to drska kradja ili kradja buduci da sam bio pored telefona, i da moram sam podnijeti kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja,a kada će telefon biti tražen i po IMEI  broju, a ne samo da će se čekat da li će se pojaviti u zalagaonici.
E sad....rekao mi je da je moram podnijeti u 3 primjerka od kojih jedan ostaje meni i na koji dobijam štambilj,ali 
kome ja trebam podnijeti Kaznenu prijavu, DORH-u ili policiji?
Bio bih zahvalan ako netko ima neki primjer kaznene prijave za sličnu stvar u pdf-u ili makar ukratko što treba sadržavati, jer činjenično stanje koje sam izrekao na policiji ne bih mijenjao,već samo vrstu kaznenog djela.
Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 12. 11. 2022. u 7:00, sivko je napisao:

Odeš u policiju i tamo će ti sve ispisati sami.

Nisi shvatio. Znaci prijavljeno na policiji, ali ce vodit kao utaju tj.cekat da se ev.pojavi negdje u zalagaonici isl.,a umirovljeni visi inspektor i covjek iz det.agencije su mi rekli da je to kradja,te da podnesem kaznenu prijavu u 3 primjerka i ponovim cinjenice kako bi se vodilo kao kradja i telefon trazio po IMEI broju.

Pitanje je znaci kome se podnosi ta kaznena prijava ma koju navodno ja dobijem pečat, MUP-u ili DORH-u.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 15. 11. 2022. u 7:08, sivko je napisao:

Znači na zapisnik si dao obavijest da je izvršeno kazneno djelo utaja/krađa i to je to.Jedan primjerak zapisnika si trebao dobit.Nisi napisao glavnu stvar kolika je vrijednost telefona.

Pozdrav i hvala na vremenu.

Znači, bio sam u 2 PP,u prvoj sam posln na područnu N.Zg,a u drugoj takodjer nisam dobio ništa.

Znaci prijava je prvo bila u MUP Dubrava jer mi je najblize, al tamo me je odmah operativac "otkantao" i stavit djelo pod utaju makar je telefon na 30cm od mene, al nije imao odgovor na pitanje da znaci sad da on okrene glavu prema prozoru,i ja mu ukradem miš sa stola da li bi to bila kradja ili utaja,te me uputio u N.Zg da ce to tamo mozda drukcije kvalificirati. Ovo otkantao je ozraz operativca iz MUP N.ZG i sam mi je rekao da bi mu bilo draze da mi je ukraden iz dzepa jer da ce i oni vodit pod utaju,pa ako se pojvi negdje u zalgaonici ili nalaete na nekog s njim te je uzeo IMEI brojeve,i copy racuna.

Sam telefon je vrijednosti 3100kn sa popustum,star ravno mjesec i 20 dana. 

Maskica je original Samsung u maloprodaji 300 i sitno kn i u maskici 2x200kn i 1 ili 2x20kn.

Ukupna vrijednost po mojoj procjeni je blizu 4000kn( 100-200kn manje), što mislim da je o s obzirom da je mobitel star mjesec i 20 dana još uvijek daleko iznad cifre od 2000kn što svi spominju.

Uredni papiri,racun,garancija i sve ostalo.

Pokusao sam sam sastaviti kaznenu prijavu,i sastavio je ponovivsi sve izreceno, ali sam odustao da nesto ne zeznem,i sad cu platit 200kn tipu iz detektivske agencije da mi je sastavi,a koji mi takodjer govori da su tu trebala biti 3 primjerka,od kojih sam ja trebao dobiti 1 sa pečatom i datumom, jer ovako da ispada da sam ja tamo došao govoriti,a ne podnijeti K.Prijavu. Hvala još jednom.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija