Jump to content

Povećanje alimentacije


smajli11

Preporučene objave

Pozdrav, molim za savjet/pomoć.

 

Bivša supruga tuži bivšeg partnera radi povečanja alimentacije. Navodi kako on živi s roditeljima ( što nije istina ) te da nema ostalih dodatnih izdataka. 

Partner ima kredit koji sam plaća, a podignut je u braku (gđa tu informaciju nije navela u svojoj tužbi ), te plaća najam s obzirom da ne živi s roditeljima kako gđa navodi u svojoj tužbi (posjeduje potvrdu o prebivalištu).

Zanima me na temelju čega se utvrđuje visina njegovih primanja - da li na temelju PK kartice ili platne liste poslodavca? Nisam pravnik, ali sam proučavala ovu temu te se navodi kako je najjači dokaz potvrda o primanjima s porezne uprave, a ne platna lista, gdje su navedeni dodatci na plaću koji, ovisno o poslodavcu, mogu i ne moraju biti isplačeni svaki mjesec. 

Da li je moguće, s obzirom da je gđa krivo navela, kako bivši suprug živi s roditeljima i nema dodatnih izdataka, a ima kredit koji je podignut za vrijeme trajanja braka i plača najamninu, da alimentacija ostane minimalna?

 

Hvala

uređeno: od smajli11
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dijete je napunilo 7 godina i krenulo u prvi razred. Po novoj tabelici za 2022 minimalna naknada je 1426 hrk.

Kredit koji je dignut na njegovo ime, a u vrijeme braka, (2000kn na 10 godina) utrošen je na uređivanje stana, kupnju automobila a ostatak je gđa uplaćivala roditeljima (koliko znam/ mi je rečeno). Automobil je prodala bez znanja bivšeg supruga.

Otac je do sada plaćao 1000 kn kako je donešena odluka za vrijeme rastave braka. Tužiteljica trenutno traži 1657 hrk. Neto plaća oca je minimalac.

 

Da li je moguće, s obzirom da tužitelj nije naveo da je tuženik kreditno opterećen po meni zajedničkim kreditom, te također ne živi s roditeljima već je podstanar te plaća najamninu i režije, tražiti od suda minimalnu naknadu od 1426 hrk?

 

Hvala

 

uređeno: od smajli11
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stan je u obiteljskoj kući u vlasništvu njegovih roditelja, tj. oca. 

Majka navodi kako je dijete krenulo u prvi razred (navodi potrebu za udžbenicima, neophodnim predmetima za nastavu itd.) te su životne potrebe (hrana, odjeća, obuća..) znatno poskupjeli usred inflacije. Također navodi kako se dijete hrani u školskoj kuhinj te pohađa izvannastavnu aktivnost za koju treba plaćati određene potrepštine i mjesečnu pretplatu.

 

uređeno: od smajli11
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija