Jump to content

JSP i novi pokušaj ovrhe na plaći - Eos


minisaki

Preporučene objave

Pozdrav svima,

2020 god proveden je jednostavni postupak stečaja nad mojom imovinom. Eos je bio vjerovnik po 2 osnove, obje su obuhvaćene JSP gdje u zadnjem dijelu piše:

Odredbom čl. 79. g st. 4. ZSP-a propisano je da će sud u rješenju otvaranju i istovremenom zaključenju jednostavnog stečajnog postupka nad imovinom potrošača osloboditi potrošača od preostalih obveza u odnosu na osnove za plaćanje i u odnosu na vjerovnike iz čl. 79. a. ZSP-a pa je primjenom citirane odredbe potrošač oslobođen od preostalih obveza u odnosu na vjerovnike i iznose tražbina navedene u točki III izreke ovog rješenja, a koje su osnove definirane odredbom čl. 79. a. st. 2. i 3. ZSP-a, budući njihov zbroj ne prelazi iznos od 20.000,00 kuna.
Slijedom svega navedenog, odlučeno je kao u izreci rješenja.
U Zagrebu 29. svibnja 2020.

Sada Eos traži od mojeg poslodavca ovrhu na plaći po tim istim osnovama ( Isti OVRV, isti iznosi ), dva puta smo im skretali pažnju na Rješenje o JSP ( koje imaju i oni ), međutim oni uvjeravaju mojeg poslodavca da sam ja u JSP oslobođena obveza u odnosu na osnove ali ne i na dugovanja? Poslali su pristupnicu za kreditnu karticu koju sam potpisala 2006 god, po njima je to važeća ovršna isprava.

Pa bih ja ljubazno zamolila da mi netko kaže na koji način da im poslodavac odgovori? Mala smo firma, nemamo pravnu službu. Vi ste mi zadnja nada prije nego poslodavac poklekne pod pritiskom i krene plijenit moja primanja.

Unaprijed hvala.

uređeno: od minisaki
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Borbena7 je napisao:

Sve isto se događalo u ovoj temi, pa pogledajte za više informacija.

Zahvaljujem se na odgovoru, pregledala sam navedenu temu. Kako moj poslodavac još nije postupio po njihovom zahtjevu, mene zanima u kratko ukoliko mi možete napisati kako bi trebao izgledati odgovor poslodavca Eosu, jer naravno poslodavac je u strahu da će njemu Eos blokirati račun, a ja sam onda u strahu da će meni ustezati primanja iz svojeg straha i neznanja.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka im odgovori da je u posjedu pravomoćne sudske odluke s kojom je radnik oslobođen od navedene obveze, a ako oni smatraju da imaju zakonsku osnovu neka se slobodno obrate nadležnom Općinskom sudu da donese rješenje o ovrsi na plaći sukladno čl. 197. Ovršnog zakona, a po kojemu će on kao poslodavac bez odgađanja postupiti.

Također, poslodavca se ovdje nema čega bojati. Za njega sankcije sukladno čl. 201. Ovršnog zakona postoje, ali tek kada odbije postupiti po sudskom rješenju o ovrsi na plaći po čl. 197. Ovršnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija