Jump to content

Registarske tablice prema boravištu


robiro

Preporučene objave

Kupujem osobno vozilo pa me zanima kod registracije, 
obzirom  da mi je prebivalište u Vinkovcima a boravište imam prijavljeno u Zagrebu na idućih godinu dana
da li mogu dobiti tablice sa ZG registracijom umjesto VK?
 
Gledajući u ovu stavku zakona od 2018 u narodnim novinama i navedenima na 
Vašim stranicama piše da je moguće i prema boravištu pa molim vašu potvrdu?
 
Registraciju vozila obavljaju stanice za tehnički pregled vozila ovlaštene zakonom kojim se uređuje sigurnost prometa na cestama, a prema registracijskom području u kojem vlasnik vozila ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište odnosno u kojem korisnik, najmoprimac ili podnajmoprimac vozila, ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište.

Iznimno od navedenoga, registraciju vozila može obaviti i stanica za tehnički pregled vozila koja se nalazi izvan registracijskog područja u kojem vlasnik vozila ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište odnosno u kojem korisnik, najmoprimac ili podnajmoprimac vozila, ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište, ali s oznakom registracijskog područja u kojem vlasnik odnosno korisnik, najmoprimac ili podnajmoprimac vozila, imaju prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište, u roku do 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za registraciju vozila, obzirom da se trebaju naručiti registarske pločice s oznakom drugog registracijskog područja.  

 
Unaprijed hvala na brzom odgovoru.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo dobio odgovor iz mup-a

"vozilo se može registrirati na vlasnika vozila koji ima prebivalište, boravište, privremeni ili stalni boravak ili sjedište u Republici Hrvatskoj.

Međutim, u slučaju da vlasnik vozila u Republici Hrvatskoj istovremeno ima prijavljeno i prebivalište i boravište, registracija vozila se vrši isključivo prema mjestu prebivališta, odnosno može se izvršiti isključivo s oznakom registracijskog područja u kojem ima prebivalište."

znači stranac koji dođe u hr i prijavi boravište može dobiti registraciju tog područja a mi koji tu živimo i radimo nemamo pravo izbora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 minuta, robiro je napisao:

znači stranac koji dođe u hr i prijavi boravište može dobiti registraciju tog područja a mi koji tu živimo i radimo nemamo pravo izbora

Da, kao što sam Vam i rekla. A tek prava zabava slijedi, ako se drznete promijeniti prebivalište nakon te prve registracije. Tada po isteku roka od godine dana od tehničkog pregleda, morate mijenjati registarske tablice, prometnu, police osiguranja, a onda i uskladiti sve drugo što je vezano za registarske tablice kao npr. ENC, povlaštena parkirna karta itd. Tako da ako planirate u dogledno vrijeme prijaviti prebivalište u Zg., onda to napravite prije prve registracije, jer je sve ostalo dodatna zezancije koja traži vremena i uz to još i košta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , robiro je napisao:
 
 
Gledajući u ovu stavku zakona od 2018
 
.. u roku do 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za registraciju vozila, obzirom da se trebaju naručiti registarske pločice s oznakom drugog registracijskog područja.  
 

Nisi ti uopće gledao zakon nego nešto drugo.

A i to drugo nisi protumačio kako treba.Prije se mogao tehnički napravit samo po prebivalištu a onda je dano da može i po mjestu boravišta ali sa tablicama po mjestu prebivališta (kao što i piše).

Stranci mogu jer im je dat status "privremenog ili stalnog boravka" (po drugim zakonima) ali i oni imaju prebivalište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 minuta, sivko je napisao:

Prije se mogao tehnički napravit samo po prebivalištu a onda je dano da može i po mjestu boravišta ali sa tablicama po mjestu prebivališta (kao što i piše).

Nije korisniku sporno mjesto obavljanja tehničkog pregleda već što se registarske tablice vezuju za mjesto prebivališta vlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija