Jump to content

Sjednica GRTH s gomilom nepravilnosti?


anonimno

Preporučene objave

Bio sam dopredsjednik Grupacije Ronilačkog Turizma za primorsko goransku županiju.

Zadnje dvije godine sekcije Istarske i PG županije GRTH imale su jako puno problema s HGK, pri kojoj i imamo osnovanu grupaciju, a tosu bili pogotovo neobavještavanje, lažiranje zapisnika sa sjednica, slanje zapisnika nakon više mjeseci ili nikad...uglavnom jako opstruiranje u radu.

 

Kulminacija, zbog koje sad tražim Vaš savjet, se je desila jučer, 6.ožujka na plenarnoj sjednici GRTH koja je ujedno trebala biti i osnivačka sjednica Zajednice Ronjenja u Gospodarstvu.

 

Mislim da su mi, kao i još puno prisutnima, povređena ustavna prava kao i druga prava, pa bi se prije prijave i tužbe volio posavjetovati s nekim tko je stručan, tako da prijavu i tužbu napišem kvalitetnije.

 

Naime, nakon puno upita mjesecima prije sjednice za osnivanje zajednice, dobili smo na uvid predloženi poslovnik kako bi ga raspravili. Članic esu ga raspravile i poslane su primjede na poslovnik. Niti jedna nije usvojena uz obrazloženje da se poslovnik nemože mijenjati.

 

1. Da li je moguće da je nekom udruženju na plenarnoj sjednici zabranjeno mijenjati poslovnik?

2. Da li je moguće da se uvjetuje pristup nekom udruženju prihvaćanjem poslovnika koje se nemože raspraviti, dati primjedbe i mijenjati izglasavanjem?

 

na dnevnom redu su bile 3 točke:

 

1. Osnivanje zajednice Ronjenja u gospodarstvu

- izbor predsjednika i dopredsjednika

2. Usvajanje Poslovnika o radu Zajednice ronjenja u gospodarstvu

3. Razno

 

Sam poslovnik je napisan tako da se u njemu spominje i pristupnica. Tumačenje voditeljice osnivačke sjednice je bilo da za osnivanje treba potpisati pristupnicu kojom se prihvaća i poslovnik.

Tada nije bilo ni potrebe za točkom 2. Tko nije potpisao pristupnicu nije smio raspravljati o poslovniku jer nije član, a tko je potpisao nije smio raspravljati o poslovniku jer ga je potpisom prihvatio.

 

Za ovaj slučaj ucjene mislim da je povređeno moje ustavno pravo (tako su mi rekli) pa me zanima dali i koje.

 

U zaglavlju samog poslovnika stoji datum donošenja 15.prosinca 2006.

Na sjednici 15. prosinca nije niti glasano za poslovnik, niti smo ikad dobili zapisnik sa te sjednice, a sam poslovnik je u takvom obliku i sa datumom donošenja 15.prosinca predstavljen na konstituirajućoj sjednici Zajednicegdje se je pod točkom 2 trebalo usvojiti poslovnik.

 

3. Da li je time nastala povreda zakona prema čl. 312. kaznenog zakona?

 

Nakon što su prikupljene pristupnice sve tri sekcije pri novoosnovanoj Zajednici Ronjenja u gospodarstvu, koje je potpisalo manji broj prisutnih na sjednici, pristupilo se je glasovanju za predsjednika i dopredsjednika. Nakon predstavljanja dvojice kandidata za predsjednika i očitog favoriziranja jednog od kandidata od strane voditeljice, od ostatka sudionika sjednice je zahtjevano da napuste sjednicu kako bi ostali glasovali.

 

4. Ako imam poziv na sjednicu, da li me se smije sa sjednice udaljiti ukoliko nisam radio nered?

 

Ja sam obrtnik, i kao takav nisam direktno član HGK. Sa sjednice su morali otići i gospodarstvenici koji su članovi HGK, a nisu potpisali pristupnice, i sve ostale poslovne tajnice.

 

5. Da li je povreda statuta HGK ili nečeg drugog, kad se člana neke udruge udalji sa sastanka te udruge jer se nije slagao s mišljenjem voditelja?

 

Od nekadašnjih preko 200 članova GRTH sad ima 46 članova Zajednice od kojih pola novih koji su vezani uz marikulture, ribarstvo i podvodne radove

 

 

Ako imate vremena, volje i želje, mogu vam poslati i sam poslovnik da vidite o kako loše sastavljenom poslovniku se radi te zašto smo imali toliko primjedbi na njega.

 

darko.cakardic@ri.t-com.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija