Jump to content

Vraćanje kredita nakon smrti majke


Jokerman

Preporučene objave

Pozdrav,

majka je preminula prije 2 godine, sestra i ja samo nasljednici i sve smo na ostavinskoj raspravi lijepo riješili. Tu nema problema.

Prekjučer mi je došlo pismo od odvjetnice koja predstavlja ŠTEDNOKRED kreditnu uniju u kojem se navodi da bih ja kao nasljednik trebao vratiti nekoliko desetaka tisuća kuna glavnice kredita koji je majka podigla (+kamate). U pismu nije naveden točan iznos koji trebam vratiti, samo je naveden broj kredita i iznos glavnice. Ja za taj kredit prvi put čujem, nikakve papire nisam doma pronašao, te mi uopće nije jasno zašto mi majka tu uzimala. Majka je imala plaću oko 4000 kuna te mi nije niti jasno kako je mogla dobiti kredit od nekoliko desetaka tisuća kuna. Prije ove obavjesti nikakvo upozorenje nije došlo poštom - ovo je doslovno prvi glas koji sam dobio da taj neki kredit postoji.

Može li mi netko pomoći i dati mi neki savjet? Dogovorio sam da ću doći sljedeći tjedan kod njih da uopće vidim o čemu se tu radi. Kao što rekoh, u pismu piše jedino broj kredita i iznos glavnice - nikakvu drugu informaciju nemam.

Hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gotovo sigurno veća od navedenog iznosa glavnice + kamata. Naslijedio sam pola stana.

Najviše me u biti muči da se ovdje ne radi o nekoj prevari, jer ne mogu pronaći nikakve papire vezane za taj kredit. Realno oni mogu meni bilo što pokazati i reći da platim. Kako da provjerim da je taj kredit legitiman i da ga je majka zaista podigla? Oni mi moraju dati taj ugovor? Također, postoji li možda način da vratim manji iznos? Da li bi se moglo nekako to sa njima dogovoriti? Jer iznos koji traže ja jednostavno nemam.

Također dodatno pitanje, ta Štednokred kreditna unija - da li je to legitimna organizacija. Nikad nisam čuo za njih. Zna li netko nešto o njima?

uređeno: od Jokerman
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija