Jump to content

Poslodavac prijeti otkazom zbog rekla/kazala situacije


zpostic

Preporučene objave

Poštovani

Poslodavac mi je prijetio otkazom na neodređeno iako u potpunosti ispunjavam sve obaveze Ugovora o radu. Određeni ljudi u firmi imaju utjecaj na način da informiraju Poslodavca ukoliko im neka osoba ne paše te temeljem toga Poslodavac odlučuje dati otkaz. Naime radeći kao Šef proizvodnje imao sam obavezu obići Pogon u svrhu pregleda radnih jedinica. Nakon nekog vremena određenim ljudima su zasmetali moji obilasci jer sam utvrdio nerad jednog od Poslovođa a za kojeg se sumnja da ima aferu sa jednom mlađom djelatnicom koja to iskorištava, uz to i potkrada Poslodavca kradeći mu okov za namještaj.

Nakon što sam bez rješenja smijenjen sa funkcije šefa, radim kao operater na CNC stroju i povremeno obilazim Pogon što je ponovo zasmetalo dotičnom Poslovođi u kojeg Poslodavac ima "bezgranično povjerenje" te mi je ovaj puta zaprijetilo otkazom...sve bezrazložno i neargumentirano....odnosno jedini argument je taj da se nemam razloga prešetavati...a kako ne bi vidio i konstatirao nerad i aferu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , Borbena7 je napisao:

Dok ne dobijete nekakvu pisanu odluku poslodavca do tada nemate razloga za brigu ili postupanje. A ovo obilaženje pogona izostavite iz svojih budućih radnji s obzirom da Vam nisu u opisu posla.

Zahvaljujem na odgovoru. Naravno da izostavljam obilazak Pogona. Želim naglasiti da Poslodavac ničim ne može argumentirati moje eventualno neizvršavanje obaveza već mi je usmeno ponudio otkaz (kao poslovno uvjetovani) iako na tom radnom mjestu na kojem sam sada ima posla preko glave i ja ga uspješno i kvalitetno izvršavam. Obzirom na kompleksnost rada na CNC stroju nema baš previše opcija da bi me samo tako zamijenio.

Uz to radio sam i uz sav posao na projektima štandova za prodaju, adventskih kućica (koje sam crtao u piratskom programu) jer sam te struke pa mi je dao zadatak da to razradim, napravim vizualizacije i potrebe materijala što sam uspješno napravio.

Što se tiče opisa posla većina zaposlenih čak ni nema potpisane Ugovore o radu iako su načelno kao svi na neodređeno. Postojao je jedan djelatnik dok sam ja bio Voditelj kad sam mu napisao čak 3 prijave pred otkaz a Poslodavac niti jednom nije poduzeo ništa, dok se mene misli riješiti samo tako , kako sam rekao na temelju rekla-kazala argumenata jer on nije stalno prisutan u Pogonu da bi mogao argumentirano razgovarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija