Mačak55 objavljeno: 7. siječnja Dijeli objavljeno: 7. siječnja Dakle u prijevremenoj sam invalidskoj mirovini radi profesionane nesposobnosti za rad sutra navršavam 65 god. koje su moje obveze kome gdje se prijavit i dali će mi umanjit mirovinu na tel uipit dobivam različite odgovore ! Hvala! Radi rada pola mj .u Austriji! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Imperator odgovoreno: 9. siječnja Dijeli odgovoreno: 9. siječnja Naravno da će se umanjiti jer se svaka mirovina zbraja s plaćom i oporezuje sve zajedno. Mnogi umirovljenici izračunaju koliki će biti obračunat porez i odustaju od naknadnog rada jer im se često ne isplati. Isplati li se vama, izračunajte sami Slyder 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ledena_kisa odgovoreno: 12. siječnja Dijeli odgovoreno: 12. siječnja Nije mi jasan Vaš upit. Time što ćete navršiti 65 godina se neće dogoditi ništa. Ako ste zaposleni u inozemstvu i nadalje primate mirovinu, a niste to dojavili u HZMO, te ukoliko bi Vaš rad u inozemstvu utjecao na visinu i dinamiku isplate postojeće mirovine iz RH, pitanje je trenutka kada će Zavod saznati za Vaš staž iz Austrije i utvrditi Vam nepripadnu isplatu. Stoga, obavijestite Zavod o tome ako ste se zaposlili, te priložite dokaze ako ih posjedujete (ugovor o radu iz inozemstva..). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.