melitai objavljeno: 10. siječanj 2023. objavljeno: 10. siječanj 2023. Poštovani! Na čestici zemlje na kojoj sam vlasnik 1/1 posjedujem obiteljdsku kuću garažu i put do ćestice koji se nalazi na drugom broju čestice.Iznad mog stana sin je podigao svoj stan i uredno ga legalizirao ali sada prilikom uplanjenja pošto se čestica nalazi na meni rečeno mu je da će i taj stan biti na meni.Ja bi garažu i stan poviše mene darovnim ugovorom poklonila njemu pa me interesira da li se on na osnovu tog ugovora može uknjižiti na zemljišnik i da li je potrebno prije etažireti stanove. Citiraj
Bonaparte odgovoreno: 10. siječanj 2023. odgovoreno: 10. siječanj 2023. Ne možete mu pokloniti 'dijelove' čestice jer im on tako ne može biti vlasnik. Dakle, ili etažiranje pa darovni ugovor i time on postaje vlasnik točno određenih dijelova nekretnine ili mu poklanjate 1/2 (ili neki drugi omjer) suvlasničkog dijela - samo predlažem da se prije toga informirate što to točno znači jer suvlasništvo nosi i dosta komplikacija. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.