Jump to content

Povisivanje alimentacije - lažno prikazivanje prihoda oca


legalisprofile77

Preporučene objave

Poštovani,

molila bih pomoć vezano uz povisivanje alimentacije. Naime, potrebe djece su se s obzirom na dob i aktivnosti te aktualnu inflaciju povećala, a otac ima radno mjesto koje bi mu trebalo donijeti barem duplu plaću. Međutim, kao što je praksa u toj branši, prijavljen je na upola manju plaću i tvrdi da ne zarađuje više, što je zaista nemoguće s obzirom na radno mjesto. Molim povratnu informaciju oko alternativnih načina dokazivanja realnih primanja te postoji li mogućnost da sud dosudi veću alimentaciju, imajući na umu da otac očigledno daje lažni iskaz te da su djetetove potrebe uistinu znatno povećane. Postoji li praksa da sud zahtijeva od oca da u tom slučaju potraži dodatne načine zarade?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 17. 01. 2023. u 22:27, Borbena7 je napisao:

Da, jer su potrebe djece na prvom mjestu.

Zahvaljujem na odgovoru, no ne vjerujem da je u potpunosti točan. Rijetka je praksa da sudac dosudi alimentaciju u visini primanja jer ocu mora ostati nešto na računu. Dakle ako npr. otac očigledno prikazuje 2-3x manja primanja, prema tome sudac dosuđuje iznos koji mu još k tome mora ostaviti prostora za osobne potrebe, što je daleko ispod potreba djeteta. Dakle, mene je zanimala praksa, iskustvo drugih majki kojima otac isto prikriva primanja kako ne bi morao djeci isplatiti adekvatnu alimentaciju. Postoje li alternativni načini dokazivanja realnih primanja, ima li itko s time iskustva?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija