Jump to content

Raskid ugovora o najmu stana


verudela58

Preporučene objave

Pozdrav.

Kao najmodavac stana, primio sam dva studenta u stan, s ugovorom od 01.10.2022-01.05.2023. s otkaznim rokom od 30 dana. Prilikom ulaska platili su polog u visini jedne najamnine i najamninu za 10 mjesec 2022. Početkom ove godine, oni me obavještavaju da oni odustaju od fakulteta i da bi otkazali stan s 31.01.2023. tj, 3 mjeseca prije nego je bilo u ugovoru. U ugovoru je navedeno da se polog vraća nakon isteka ugovora najmoprimcu umanjen za troškove režija zadnjeg mjeseca i eventualne štete.Da li polog u visini jedne najamnine ostaje najmodavcu stana s obzirom da su oni prekinuli ugovor ili se polog vraća bez obzira šta su prekinuli ugovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

nemam Vam definitivan odgovor ali iz iskustva kako u ulozi najmodavca tako i najmoprimca praksa je uvijek bila da se od pologa naplati zadnja stanarina, režije, čišćenje, nastala šteta ovisi kako je ugovorom definirano. Mišljenja sam kao i član iznad da morate vratiti polog kako je i navedeno u ugovoru osim dijela potrebnog za namirenje troškova. Smatram da ako nije izričito dogovoreno i napisano u ugovoru da u slučaju otkazivanja nemaju pravo na povrat pologa da ne možete tako ni postupati. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija