Jump to content

Produženje ugovora o najmu stana


anonimno

Preporučene objave

Najmoprimac sam u državnom stanu na određeno vrijeme (na 3 godine) i uskoro mi istiće najam.

 

Prema čl. 25. Zakona o najmu stanova ugovor o najmu stana sklopljen na određeno vrijeme smatrat će se prešutno obnovljenim za isto vrijeme trajanja ako ni jedna strana najmanje 30 dana prije isteka ugovorenog vremena ne obavijesti u pisanom obliku drugu ugovornu stranu da ne namjerava sklopiti ugovor na određeno vrijeme za daljnje razdoblje.

 

Međutim, u ugovoru koji sam sklopio s najmodavcem piše ovo: Protekom roka izu točke 3 ugovora (makon 3 godine) isti se raskida, pa je najmoprimac dužan u roku od 30 dana od dana raskida ovog ugovora predati stan najmodavcu slobodan od osoba i stvari.

 

Mene sad zanima da li ta točka ugovora nekako "poništava" taj članak zakona, pa da se on ne odnosi na mene? Ugovor mi istiće 15.travnja 2007., a još nisam primio nikakav dopis da se iselim. Zanima me da li da ostanem u stanu i šutim ili da im u pošaljem molbu za produljenje najma? Ako im pošaljem molbu za produženje najma, da li ona treba biti poslana u nekom roku (npr. 30 dana prije isteka najma ili....?

 

 

Molim vas pomozite.................................

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne može tako.

 

zakon o najmu stanova je u velikom tj najvećem dijelu prisilan pa nikakvo ugovaranje u tom pogledu ne može biti drugačije.

 

ugovor o najmu sklopljen na određeno vrijeme prestaje istekom ako najkasnije 30dana prije isteka jedna od ugovornih strana pismeno obavijesti drugu da ne namjerava produljivati ugovor za isto vrijeme.

 

to je prisilna odredba i ne može se drugačije ugovarati.

 

raskid ugovora o najmu je propisan člankom 20 tog zakona i samo tada može doći do raskida inače ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija