Jump to content

Parcelacija i doveđenje u vlasništvo


čudo

Preporučene objave

Poštovanje.

Ja i susjed smo u postupku  parcelacije dviju čestica, koje se "siječu na pola" da bi se dobile dvije građevinske, jer same za sebe ne odgovaraju uvjetima za gradnju po PP, (velika duljina mala širina).

Geodet kaže, da se parcelacijom u tom slučaju ne mogu odmah dobiti zasebni brojevi za svaku česticu već se to cijepa na četiri čestice a da smo faktički na svakoj novonastaloj čestici susjed i ja vlasnici po jedne čestice.

Nadam se da sam ga dobro razumio. To bi značilo, da nakon upisa u ZK moramo riješiti da se ja njemu "uklonim"⁹ iz vlasništva na čestici koja če biti njegova i on meni na isti način, pak me interesira na kojim se postupkom, ugovorom i sl. provodi?

Nadalje, geodet kaže, da tek tada slijedi i postupak objedinjavanja tih dviju čestica, svaki od nas za sebe naravno u jednu, da bi smo konačno dobilo jedan broj svatko za svoju česticu. Također me interesira kojim se to postupkom radi?

Nadam se da ga nisam puno zakomplicirao, nisam umio to jednistavnije objasniti 

Unaprijed hvala. 

uređeno: od čudo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija