Jump to content

Općina u suvlasništvu zemljišta


Sneezy

Preporučene objave

Poštovani,

na ostavinskoj raspravi nakon smrti oca ustanovljeno je da je suvlasnik nekoliko pašnjaka i oranica očeva pokojna maćeha na koju je on prepisao 1/3 tih parcela. Sestra i ja smo se tada odrekli svega u maminu korist, a te su trećine ostale upisane na tatinu maćehu. Budući da je očev otac, umro prije nje, a ona nam nije srodnik, nema djece ni poznate rodbine, niti je ostavila oporuku, „slučaj“ je objavljen u Narodnim novinama ako se netko javi u godinu dana. Ako se nitko ne javi, rekao je javni bilježnik, vlasnik 1/3 toga zemljišta postaje općina. Na portalu katastar.hr upravo tako je trenutačno i upisano.

Nakon nedavne smrti majke čeka nas nova ostavinska rasprava. Nasljednici smo sestra i ja, a u 1/3 dijela pet-šest parcela i općina. U pozivu za ostavinsku raspravu ne piše je li pozvan i predstavnik općine. Pitanje je, treba li on nazočiti raspravi, što ako ne dođe, i drugo, postoji li način kako vratiti (otkupiti?) od općine te trećine parcela. To mi je, naravno, bitno jer prema sadašnjem statusu to se zemljište očito ne može prodati niti je npr. dopuštena sječa drveća za građu i ogrjev.

Pokušao sam biti što jasniji. Unaprijed hvala na odgovoru. Srdačan pozdrav! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija