Antonella99 objavljeno: 7. veljača 2023. Dijeli objavljeno: 7. veljača 2023. Molim za savjet. Supruga sam hrvatskog drzavljanina na trenutno privremenom boravku. Po struci sam prevoditeljica i nastavnica njemackog jezika. Da li biste mi, molim Vas, mogli reci koje uvjete moram ispuniti ukoliko bih se samostalno htjela baviti prevoditeljskim i/ili predavackim poslom? Trebam li osnovati obrt, registrirati samostalno djelatnost, tj. kako se mogu registrirati kao poslovni subjekt? Smijem li to uopce? Zahvaljujem se. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vodovod1 odgovoreno: 8. veljača 2023. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2023. prije 13 sati , Antonella99 je napisao: Molim za savjet. Supruga sam hrvatskog drzavljanina na trenutno privremenom boravku. Po struci sam prevoditeljica i nastavnica njemackog jezika. Da li biste mi, molim Vas, mogli reci koje uvjete moram ispuniti ukoliko bih se samostalno htjela baviti prevoditeljskim i/ili predavackim poslom? Trebam li osnovati obrt, registrirati samostalno djelatnost, tj. kako se mogu registrirati kao poslovni subjekt? Smijem li to uopce? Zahvaljujem se. Strani državljani iz EU mogu u Republici Hrvatskoj obavljati obrt pod istim uvjetima kao i državljani Republike Hrvatske. Možete se baviti prevoditeljskim uslugama, ali ne možete biti sudski tumač(to inače ne može biti obrt, nego samostalna djelatnost) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Antonella99 odgovoreno: 8. veljača 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2023. Zahvaljujem se! No, ja sam drzavljanka BiH, u kolikoj mjeri to mijenja situaciju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vodovod1 odgovoreno: 8. veljača 2023. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2023. https://mup.gov.hr/stranci-281595/281595 Ukoliko je osnova privremenog boravka spajanje obitelji, strani državljanin otvara obrt pod istim uvjetima kao i državljanin Republike Hrvatske.(članak 89 Zakona o strancima) Spitfire 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Antonella99 odgovoreno: 8. veljača 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2023. Hvala Vam puno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.