Jump to content

mirovnina za hrvi gardiste


anonimno

Preporučene objave

MOLIO BI AKO MOŽE NETKO DA MI POJASNI.. DOBIO SAM OCJENU NA LJEKARSKOM PREGLEDU U ZAGREBU U DUBRAVI ÿ(1). u vojarni su mi rekli da idem na zk morh-a u čereninu23 zagreb.a ako me proglase nesposobnim za dvo da onda idem u mirovinu po čl. 11. u hv-u sam od 25.10 91 pa do danas. od 5mj. 92 sam u gbr. imam status hrvi. 20 % privremeno ćin mi je razvodnik. zanima me kolika bi mi bila mirovina jer sam u kreditu još 5 god. 2800kn. a sam radim i imam 3 djece.može li mi tko dati kakav savjet. šta me ćeka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čin: razvodnik.hrvi%,status dragovoljac,da dobiješ 100% opća nesposobnost,po čl.11 mirovina 5896kn isti je bio moj slučaj.prvo čerinina, pa morh,onda tvrtkova komisija,predmet odlazi kod taborskog i onda trpimirova na kompletiranje predmeta,zatim nazad uTVRTKOVU kod referenta na pisanje riješenja.mukotrpno ali isplativo treba biti uporan i stalno pratiti predmet.ovaj ti je dio mirovine ODLIČAN! ili,ili da dobiješ mirovinu po profesionalnoj nesposobnosti puno manja mirovina, ali imaš pravo od morha 525kn po mjesecu provedenom otpremnine otprilike 50000-65000kn mrimamljivo ali neisplativo.onda možeš obnavljati postupak nakon 6 mjeseci da bi dobio opću nesposobnost(to je pitanj dal ćeš dobiti) sve ukupno ako bi išao na ovu drugu varijantu moj ti je savjet da neideš (mene KOŠTALO ŽIVACA oko19 mjeseci da bi se posložile kockice.)samo ja nisam uzeo otpremninu u tom iznosu jer nisam znao za to. ja sam dobio profesionalno pa sam radio obnovu postupka da bi dobio opću. :-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam problem-dali mi netko može pomoći savjetom..

ovako- rođena sam u vinkovcima 1971 god.išla sam u školu u županju gdje sam i završila.1989 sam se udala kao maloljetna osoba u BIH. i odjavila sam osobnu kartu u policiji.. 1990 sam dobila kćerkicu- a 1992 muž mi je poginuo u obrani posavine kao pripadnik HVO-a. poslije toga sam živila u županji kod mame da bi se vratila u orašje jer nisam mogla dobiti hrvatsko državljanstvo,zbog odjave kad sam se udala.kad sam tražila domovnicu uvjek mi je odgovor bio da nemogu dobii jer sam se odjavila. zanima me zašto nemogu se vratiti u hrvatsko državljanstvo iako sam rođena u hrvatskoj,roditelji mi žive tu braća i sva druga familija.u hrvatskoj imam i kuću ..kome da se obratim da riješim pitanje državljanstva i dali imam pravo na njeg. muž mi je poginuo u obrani bos.posavine kao pripadnik HVOna prvoj crti obrane Orašja.molim netkog da mi pojasni tko to zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija