Jump to content

Prisilna hipoteka- zastara kamata?


Ksenija0105

Preporučene objave

Pozdrav svima, molim za pomoc. Na mom suvlasnickom dijelu nekretnine upisana je prisilna hipoteka zajedno sa zz kamatama 03.01.2012. Do sada je bilo nekoliko ozbiljno zainteresiranih kupaca za nekretninu ali drugi vlasnik u ciju korist je upisana ta prisilna hipoteka nije htio prodati. Sad je on pokrenuo prodaju na drazbi mog dijela. Neki odvjetnici s kojima sam razgovarala kazu da su kamate u zastari, neki da nisu jer su upisane zajedno sa dugom. Molim za savjet i misljenje. Hvala unaprijed svima 💙💙

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Borbena7 je napisao:

Kako točno glasi taj upis u zk?

Poštovana,

Pise ovako: " 1.1 Zaprimljeno 03.01.2012. broj 33/12

Temeljem ovos. rjesenja od 29.12.2011. br. 1957/11 uknjizuje se prisilna hipoteka na nekretninu suvlasnika-protivnika osiguranja radi osiguranja novcane trazbine u iznosu od ... kn zajedno sa zz kamatama tekucim od 03. studenoga 2009. pa do konacne isplate u visini eskontne stope koju objavljuje HNB uvecane za 5% poena u korist predlagatelja osiguranja: (drugi suvlasnik).

1.2 Zabiljezuje se ovrsivost novcane trazbine pod Z-33/12

Radi se o troskovima suda oko podjele imovine koje ja njemu trebam platiti. Nisam se na to zalila, te godine mi je poginuo tata, umrla odvjetnica koja me zastupala i ostala sam bez posla.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija