Jump to content

Neispunjavanje MTU


luc71

Preporučene objave

Poštovani,

 

ugostiteljski objekt u prizemlju stambene zgrade uzrokuje nakupljanje dima i neugodne mirise u hodnicima i stanovima. Stanari sumnjaju u neispravnost ventilacije istog objekta kao i da prostor originalno nije bio namijenjen za ugostiteljski objekt. Vlasnik prostora već mjesecima nije spreman na suradnju i želi da troškove potrebne za da bi se ventilacija dovela u ispravno stanje snose stanari. Institucije nas prebacuju jedna na drugu govoreći da one nisu nadležne za isto. Zanima me kome se obratiti s obzirom da objekt očito više ne zadovoljava MTU za ugostiteljske objekte (dokaz o ispravnosti ventilacije)? Također, poprilično smo sigurni da nisu ni zadovoljeni uvjeti članka 27. Pravilnik o zaštiti od požara ugostiteljskih objekata vezano za čišćenje i ugradnju protupožarnih zaklopki. 

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , sivko je napisao:

Sanitarna inspekcija.

Ako ti nije problem napisati na kojoj osnovi? Nigdje u Zakonu o sanitarnoj inspekciji se ne spominje ispravnost ventilacije
 

Članak 2.

Sanitarna inspekcija obavlja poslove inspekcijskoga nadzora nad provedbom zakona i drugih propisa kojima se utvrđuje zaštita zdravlja ljudi i to na području: sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, proizvodnje i stavljanja na tržište hrane, uključujući i genetski modificiranu hranu i novu hranu te genetski modificirane organizme (u daljnjem tekstu: GMO), proizvodnje i stavljanja na tržište predmeta opće uporabe, proizvodnje, stavljanja na tržište i uporabe opasnih kemikalija, stavljanja na tržište i uporabe biocidnih pripravaka, zaštite od buke i zaštite od ionizirajućeg i neionizirajućeg zračenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija