Jump to content

Godišnji odmor za 2023-smanjenje istog


numerus

Preporučene objave

Radim u privatnoj firmi i danas smo dobili popis radnika sa pripadajućim godišnjim odmorom za tekuću godinu prema kojem je svim radnicima osim onima na nekom višem položaju(poslovođa itd.) u prosjeku oduzeto 2-3 dana, znači osobno sam imao 30 dana svake godine a počevši od ove imam pravo na 27 dana novog godišnjeg odmora. Problem je bio u tome što smo uvijek imali dosta starog godišnjeg koji nismo mogli iskoristiti jer ima puno posla i onda bi uvijek u 6.mjesecu bila strka jer bi falilo dosta radnika zbog toga što su nam morali dati da ga iskoristimo. I sada su kao promijenili kriterije(koji nisu navedeni) prema kojima se dodjeljuje godišnji odmor i prema njima kao pto je navedeno većina ima pravo na manji broj dana nego što je bilo dosad. Zanima me samo može li poslodavac na taj način određivati tko će dobiti koliko godišnjeg odmora i moramo li mi to jednostavno samo prihvatiti i krenuti dalje. Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Borbena7 je napisao:

Tražite poslodavca tumačenje te odluke tj. na temelju kojih akata je donesena. Pretpostavljam da je izvršena promjena internog akta - Pravilnika o radu.

Da, u pravu ste. Kolege s posla zanima može li se donijeti takva izmjena koja je iz našeg stajališta na štetu radnika jer su nam uskraćeni dodatni dani na koje smo do sada imali pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 minuta, sivko je napisao:

Trebao bi kontaktirati upravno vijeće (ako ga ima) ili sindikat ali je opet njegovo pravo da napravi po svome.Ali bez izmjene pravilnika ne može smanjivati dane.

Hvala na brzom odgovoru, znači žalit ćemo se  par dana jedan drugome kako nije fer i zaboraviti da se to uopće i dogodilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija