Jump to content

upotreba tuđe nekretnine za izvođenje radova


anonimno

Preporučene objave

Poštovani!

Imam kuću (visoku prizemnicu) koja se nalazi bočnim dijelom (sjeveroistočna strana) uz susjedovu parcelu (jedan ugao 1 m od međe, a drugi ugao skoro na međi). Problem je u tome što bih želio napraviti fasadu, ali susjed mi ne dozvoljava pristup sa svoga posjeda. Napominjem da nemam drugih mogućnosti nego sa njegove parcele.

Molim za pomoć!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako nešto se događa i mom bratu sada, pa Vam, obzirom da sam se naoružala informacijama iz Zakona i razgovorima sa pravnicima, mogu reći da Vi imate pravo na radove koje želite obaviti i susjed Vam to mora dozvoliti, no da tako kažem "tvrdoglavih tikvana" uvijek ima, pa će to biti vrlo teško. Jedino što Vam preostaje je podići tužbu, ali naravno preko nekoga pokušajte pronaći vezu da se dodijeli sucu koji bi to brzo napravio, odnosno proveo raspravu, jer je Zakon u tome jasan. Trenutno nemam taj Zakon uz sebe, ali ću Vam se javiti po kojem je to članku Stvarnog prava susjed Vama dužan to omogućiti. Vaša je jedina obveza, da nakon radova, sve dovedete u prvobitno stanje i da sve podrobno očistite, a ukoliko se nešto prilikom izvođenja radova uništilo, to morate popraviti. Nadam se da sam pomogla.... pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija