Jump to content

Pravo prvokupa RH


moto guzzi

Preporučene objave

Suvlasnik sam kuće za koju smo se svi mi suglasnici usmeno dogovorili da je prodamo. A kako u Izvatku iz zemljišne knjige u odjelu C - Teretovnica piše da Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine na osnovu nekog svog Rješenja uknjižuje pravo prvokupa u korist REPUBLIKE HRVATKE.

I tu smo stali. Jer, ne znamo što dalje raditi. Može li nam netko pomoći i uputiti nas koji su nam daljnji postupci (vjerujem da ih ima više, birokracija je ipak to) kako bismo došli do toga da prodamo kuću. Napomena: kuća nije proglašena nekakvim javnim dobrom, odnosno nekakvim spomenikom, rodnom kućom i slično, već se naprosto nalazi u staroj gradskoj jezgri gdje su sve zgrade na isti način tako proglašene

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno je proglašena kulturnim dobrom unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline pa bi trebali prije prodaje istodobno ponuditi RH, županiji te gradu/općini na čijem se području nalazi. Predložak zahtjeva za preuzeti imate OVDJE te pojašnjenje na osnovu kojeg čl. zakona.

U ime RH zahtjev šaljete Ministarstvu državne imovine (trenutno je to Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine) koje zahtjev šalje na očitovanje Ministarstvu kulture nakon kojeg donosi zaključak o kojem odlučuje o korištenju prava prvokupa za RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija