Jump to content

prigovor na rješenje o totalnoj šteti


bakci

Preporučene objave

prema podnesenom odštetnom zahtjevu za štetu na vozilu dobio sam obavjest od osiguranja o obračunu totalne štete kako slijedi:

- procijenjena vrijednost vozila: 38.000 Kn

- vrijednost spašenih dijelova: 15.000 Kn

- šteta na vozilu: 23.000 Kn (toliko nude za isplatu)

 

Pitanje:

a). kako (prema čemu) je osiguravatelj procijenio vrijednost vozila (da li je to prema onom famoznom Orijentacijskom katalogu vrijednosti rabljenog vozila od Centra za vozila Hrvatske ili je to prema nekim njihovim internim tablicama)?

b). prema gore spomenutoj obavjesti imam pravo na prigovor u roku od 5 dana (?!) Sa obzirom na to da se vozilo tog godista i modela u raznim oglasima (tiskanim i internet) nudi za iznos od 44,000 Kn naviše, ima li smisla podnositi prigovor i kako ga argumentirati. Isto tako za vrijednost spašenih djelova (ono što je ostalo od vozila) prema dosadašnjim ponudama mogu dobiti max. 11.000 Kn

c). koliko to (podnosenje prigovora) produžuje cijelu proceduru jer sam na ovo rješenje čekao 1,5 mjeseci.

d). da li je moguće od osiguranja tražiti da uzmu vozilo i da mi isplate i tu vrijednost spašenih dijelova?

 

zahvaljujem :-)

b.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguravajuća kuće nema svoje interne tablice već je po Zakonu obvezna koristiti katalog CVH. Imate pravo na prigovor i usmjerite se na ostatak vrijednosti vozila ali ispod 10% vam ne ide. Koliko vidim vama su procjenili cca 40% ostatak vrijednosti. Ako se ne uspijete dogovorit imate pravo od osiguranja tražiti da uzmu vozilo i da vam isplate puni iznos, ali samo ako je ovo šteta iz AO. Ako je šteta iz kasko ne možete tražit da uzmu vozilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ani2, zahvaljujem na odgovoru. Steta jest iz AO ne iz kasko. Da li su podaci CVH javni? Mogu li ja doci kod njih i zatraziti da mi izracunaju vrijednost vozila? Ako da koji su podaci potrebni (model, tip, oprema, godiste, predjeni kilometri,- jos nesto?)

- da li je u prigovoru na ostatak vrijednosti dovoljno navesti da "ja smatram" da je isti manji ili to trebam nekako i argumentirati? kako?

 

nadam se da nisam dosadan :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, podaci su javni. Po pravilu su vam morali dostaviti analatički obračun štete tj. postupak kako su došli do tog iznosa. Vjerojatno se radi o koncernu AGRAM jer oni to uporno izbjegavaju?! Dovoljno je imati prometnu dozvolu po kojoj se nađe određeni model u katalogu, istina tu je bitan i broj pređenih kilometara. U prigovoru morate inzistirati na ispravci ostatka vrijednosti, nema baš nekog argumenta osim ako ne želite angažirati vještaka, ali to se plaća. Možda imate nekog poznanika-vještaka koji vam može pomoći. U svakom slučaju ustrajte u smanjenju, nadam se da ćete uspjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija