Jump to content

Darovni ugovor


Dada19

Preporučene objave

Poštovani,

suprug i ja smo kupili kuću unazad godinu dana. Kao vlasnik se u zemljišne knjige upisao samo suprug. Sada bismo htjeli tu kuću darovnim ugovorom prenijeti na našu kćer. Zanima nas, je li dovoljno da samo suprug bude naveden kao Darovatelj u ugovoru ili je potrebno da i ja dam nekakvo dopuštenje budući da je kuća bračna stečevina?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

vlasnica sam nekretnine koja nije bračna stečevina, a trenutno sam u braku.

1.Htjela bih darovnim ugovorom stan darovati svojoj kćerki, ali uz klauzu da suprug i ja imamo pravo na služnost i plodouživanje? Mogu li to pravo umetnuti i za supruga iako stan nije bračna stečevina? 

2. Imamo još jednu nekretninu koja je bračna stečevina, ali je uknjizen samo suprug kao vlasnik. Htjeli bismo darovati nekretninu kćerki uz klauzulu naše dozivotne sluznosti i plodouzivanja. Mozemo li tu nekretninu darovati kćerki uz moju izjavu da se odričem potrazivanja prema toj nekretnini? Također,mogu li ja, nakon eventualne smrti supruga, zadrzati pravo sluznosti i plodouzivanja(stavili bismo u klauzulu ugovora) budući da sam se toj izjavom odrekla prava potrazivanja? 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, hvala na odgovoru. No, ono što mene zanima, a mozda nisam posebno naglasila jest je li dovoljna moja izjava o odricanju potrazivanja na nekretnini koja bi bila predmetom darovanja, a koju bismo priložili uz darovni ugovor (budući da je samo suprug uknjizen kao vlasnik nekretnine) ili je potreban ugovor o podjeli bračne stečevine kojim bismo najprije uredili odnos suvlasništva, a zatim darovali nekretninu? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija