Jump to content

Tabularna izjava


anonimno

Preporučene objave

 

Ako vas je sestra tužila na izdavanje tabularne isprave, to će sud ocjeniti da li je tužba osnovana ili ne! Ako utvrdi da je tužba osnovana usvojit će tužbeni zahtjev koji će glasiti: /Tuženik je dužan tužitelji izdati valjanu tabularnu ispravu, u protivnom istu će zamjeniti ova presuda/ Tako da ništa ne ovisi o vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ona je sastavila ugovor o doživotnom uzdržavanju sa pokojnim ocem. Po tom ugovoru nakon njegove smrti sve pripada mojoj majci, a nakon njene smrti sestri. U ugovoru nisu stavili tabularnu izjavu. A na ostavinskoj raspravi smo svi izjavili da se slažemo sa očevom željom.KJako je otac umro on više ne može promijeniti ugovor. Sada moja sestra tuži mene i majku da joj potpišemo tabularku. Nije mi jasno ako ja nemam nikakva prava na kuću zašto i ja moram dati tu tabularnu izjavu? Hvala na svim odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Otac je umro pa njega više ne može tužiti, odnosn tražiti izdavanje tabularke, a kako ste vi i majka zakonski nasljednici iza pok. oca, mora tužiti vas. Da je parnicu pokrenula za vrijeme života oca, i da je on u tijeku parnice umro, vi i majka bi stupili na mjesto tuženika kao njegovi zakonski nasljednici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Milja!Znači onda i ja imam neka prava na tu nekretninu.Da li je takav ugovor uopće važeći ako nema tabularne izjave. Meni nitko nije spominjao tu izjavu nit sam ja znala da sam nasljednik sve dok me nisu tužili.Da li ima veze to što su oni sve ostavili sestri, a meni ništa tako da nisam dobila ni nužni dio.Sad mi sestrin sin prijeti da ću ja morati trošiti sudske troškove.A ja nikada nisam njima osporavala da se upišu kao vlasnici niti su oni od mene to tražili jer ne razgovaramo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Nažalost važeći je bez obzira što nema tabularku, vi nažalost nemate pravo na tu nekretninu ako je ona predmet tog Ugovora. Krivo ste me shvatili vi ste zakonski nasljednik iza pok. oca, niste nasljednik u odnosu na tu nekretninu, jer ona ne ulazi u ostavinu, Ugovor o doživotnom uzdržavanju je naplatni pravni posao, pa zato nekretnina ne ulazi u ostavinu Objasnila sam vam zašto moraju tužiti vas i majku. Znam da je to teško shvatit ali nažalost tako je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A je li moguće da ja moram platiti sudske troškove?Ja nisam ni uzimala odvjetnika.Samo sam dala iskaz na glavnoj raspravi da im ništa ne osporavam.Mislim da je dovoljno da su mi sve uzeli, još mi samo fali da im plaćam troškove za njihove odvjetnike. To je obitelj koja je sastavila više ugovora nego svi vi skupa na ovom forumu, tuži žena muža, sin majku, muž punicu i ženu-nitko s nikim ne razgovara. Teško mi je uopće postaviti pitanje na forumu kad oni iz dana u dan sastavljaju i prepravljaju ugovore.Samo želim da me ostave na miru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za izdavanjem tabularne isprave jeste obvezno pravni zahtjev i on zastarijeva u roku od 5 godina od potpisivanja ugovora. Sto znaci ako stavite prigovor zastare njihov zahtjev će biti odbijen, naravno ukoliko se zelite upustati u takve rasprave.

S obzirom da ste kao tužena izjavili da ne osporavate tužb. zahtjev i ako se niste upustili u raspravljanje, onda nećete platiti sudske troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otac je sklopio ugovor o doživotnom uzdrž. sa sekom kojom on ostavlja nakon smrti sve vašoj majci, a nakon njezine smrti da ide sve njoj??

 

taj zadnji dio bio bi ništav.

to se ustvari treba tumačiiti kao nasljednopravni ugovor gdje se pokušava odrediti nasljednik nasljedniku. u ovom slučaju ne može otac majci odrediti kome će ona to dati nakon njezine smrti.

uostalom majka nije pristala na to jer nije bila ugovorna strana. ako jeste pristala opet zadnji dio nije valjan pa bi sve ostalo majci.

 

kada ne bi bio taj dio nistav, ne vidim mogucnost upisa seke ako je majka jos ziva pa zahtjev za upis jos nije niti dospio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija